La noi

Ministereasa cu sânge-n păsărică

După ce mapamondul a râs copios pe seama guvernului Boc care vrea să impoziteze vrăjitoarele, acum va face înconjurul planetei, cu siguranţă, expresia „ministereasa cu sânge-n păsărică.”

E adevărat că afirmaţia caraghiosului primar al unei comune din zona Moldovei e, oarecum, ambiguă, dar nu pot să nu o iau în seamă şi să o analizez în consecinţă . Trogloditul se referea la Elena Udrea, în cadrul unei întâlniri a consiliului judeţean . Limbajul de mahala al aleşilor noştri se vede că circulă lejer de la Cotroceni în jos, şi lături, fără nici o jenă. Vaporeanul de la Cotroceni a dat tonul, aşa că, băieţi, daţi măsura capacităţii voastre de subcorticali!

Care e păsărica doamnei ministru Elena Udrea?

„Păsărică” e ceea ce toţi ştim că este, dar dacă suntem pudibonzi şi nu zicem neaoş ceea ce înseamnă (prin tradiţie) „păsărică”, găsim un sinonim mai sugestiv, mai plastic: „fofoloancă” şi aşa, nevinovaţii, ajung, cumva, la ideea de organ sexual feminin. Bun. „Păsărica” are tot timpul sânge în ea, adică nu mai altfel decât în orice parte a corpului uman. Oare primarul din comuna Alexandru cel Bun să se fi referit la momentele de menstruaţie ale doamnei ministru? Acelea fiind cele mai bune pentru deciziile pe care le ia?

Pe de altă parte a nedumeririlor mele, presupun că doamna Udrea nu are alături vreo păsărică educată ca, în locul ministresei, să aibă menstruaţie.

Dacă tot are, inevitabil, această manifestare ciclică, să înţeleg că doar în zilele de menstruaţie ia decizii ministeriale de anvergură naţională şi de penibil planetar? Adică, în celelalte zile post ciclu, călăreşte, brodează, joacă sârba, se plimbă cu elicopterul, îl mai mâmgâie pe chelie pe internatul de la Cotroceni, mai face pe… cocoşu etc.

După această perlă cu „sânge-n păsărică”, zău că străinii vor căuta atlasele să găsească unde e acea ţară năstruşnică numită România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]