Subvenţii complementare de circa 74 euro/hectar

Ministerul Agriculturii: Sprijinul pe hectar nu va fi mai mic decât anul trecut

Subvenţiile care vor fi acordate în acest an ca plăţi naţionale directe complementare (plăţile care suplimentează, din bugetul naţional, pe cele primite prin schema unică de plată pe suprafaţă) vor avea o valoare medie de 74 de euro/hectar.

Anunţul a fost făcut de Daniela Giurcă, directorul general al Direcţiei Politici Agricole din cadrul Ministerului Agriculturii, care a dorit să ,,demonteze” în acest fel speculaţiile potrivit cărora sprijinul financiar acordat fermierilor ar urma să scadă în acest an faţă de 2010.

,,Sprijinul pe hectar acordat fermierilor nu va fi mai mic ca anul trecut. Vom notifica la Comisia Europeană plăţile naţionale directe complementare la un nivel maxim acceptat de Uniunea Europeană. Nivelul acestui sprijin va fi acordat în funcţie de bugetul ministerului”, a spus Daniela Giurcă, citată de Mediafax.

Plăţi naţionale directe complementare se acordă pentru culturile de cereale (grâu comun, grâu dur, secară, orz, ovăz, orzoaică, porumb, porumb zaharat, sorg, orez, triticale, mei, hrişcă), culturi proteice (mazăre pentru boabe, fasole pentru boabe, lupin, bob şi linte, năut), plante industriale (floarea soarelui, rapiţă, soia, in şi cânepă pentru fibră, tutun, in pentru ulei, plante medicinale, alte plante industriale), rădăcinoase (cartofi, sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr şi alte rădăcinoase), legume proaspete, pepeni, flori şi plante ornamentale, plante de nutreţ, loturi semincere şi pajişti temporare. Pentru a fi eligibilă, parcela cultivată cu aceste plante nu trebuie să fie mai mică de 0,3 hectare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]