Miniştrii Daniel Constantin şi Maria Grapini se întâlnesc cu antreprenorii şi fermierii bistriţeni

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, vor ajunge, la finele săptămânii la Bistriţa, în cadrul unei vizite de lucru.
Cei doi oficiali guvernamentali vor participa la o masă rotundă intitulată „Agricultura, domeniul forestier, turismul, mediul – şanse de dezvoltare economică pentru judeţul Bistriţa-Năsăud”, eveniment promovat de Partidul Conservator Bistriţa-Năsăud. Reuniunea, la care au fost invitaţi oameni de afaceri, mici întreprinzători, fermieri şi agricultori din zonă, va avea loc sâmbătă, de la ora 10, pe terasa Hotelului Diana.
«Pe agenda discuţiilor figurează o prezentare a ultimelor proiecte realizate de ministerele de resort în domeniul agriculturii, mediului şi turismului care ar putea fi accesate de către locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud, dar şi a oportunităţilor concrete de sprijin pentru agricultorii şi oamenii de afaceri din IMM-uri. De asemenea, vor fi dezbătute problemele întâmpinate în acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi dificultăţile specifice cu care se confruntă IMM-urile locale », a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PC BN, Iulian Stroe.
Astfel, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va prezenta programul destinat fermelor mici de tip familial, de la categoriile de beneficiari eligibili, sectoare din domeniul agricol, cheltuieli eligibile etc. « Prin intermediul acestor proiecte, fermierii mici vor putea obţine finanţare fără a mai fi nevoie să apeleze la un consultant şi cu o birocraţie mult redusă », a declarat liderul PC BN, Iulian Stroe, menţionând că la sediul formaţiunii din Bistriţa (str. Grănicerilor) va fi lansat un program de consultanţă gratuită pentru fermieri.
De cealaltă parte, ministrul delegat Maria Grapini va puncta o serie de condiţii pe care tinerii antreprenori şi IMM-urile trebuie să le îndeplinească pentru accesarea fondurilor nerambursabile de la bugetul naţional.
«Micii întreprinzători, fermierii şi agricultorii din Bistriţa vor avea ocazia să aibi un dialog deschis cu reprezentanţii celor două ministere, dar şi de a aduce în discuţie problemele specifice acestei zone. La eveniment vor fi invitaţi să participe şi reprezentaţii autorităţilor publice judeţene - preşedintele Consiului Judetean, Emil Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean şi primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu», a mai spus Iulian Stroe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5