Ministrul Carmen Dan, la Lechinţa: În această localitate se întâmplă lucruri concrete în beneficiul oamenilor. Voi încuraja astfel de iniţiative

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a punctat, în mesajul său, faptul că acest proiect reprezintă un pas înainte pentru siguranţa cetăţenilor.

O patrulă de poliţie în plus pe stradă, mai multe maşini de intervenţie într-o localitate sau o unitate de pompieri într-o zonă unde este nevoie, acestea sunt aspectele reale şi vizibile care definesc siguranţa cetăţeanului. Sunt onorată să fiu astăzi alături de dumneavoastră, pentru că aici, în această localitate, se întâmplă, iată, lucruri concrete, în beneficiul oamenilor, iar ca ministru nu pot decât să încurajez astfel de acţiuni”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că înfiinţarea acestei staţii de pompieri este un exemplu de parteneriat între autorităţile locale şi MAI, între primărie, Consiliul Judeţean şi ISU. „Exemplu pe care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Lechinţa şi ISU Bistriţa-Năsăud îl dau astăzi aici este de felicitat şi voi încuraja astfel de iniţiative peste tot în ţară”, a adăugat aceasta, felicitând staff-ul celor trei instituţii.

Ministrul Carmen Dan a menţionat că, în date tehnice, Punctul de lucru ISU de la Lechinţa înseamnă un timp de reacţie mai scurt cu aproape 20 minute, eficienţă în intervenţii prin utilizarea unor autospeciale moderne şi peste 28.000 de oameni care beneficiază direct de aceste servicii de asistenţă medicală de urgenţă. „În realitatea de zi cu zi însă, aceste date se traduc în viaţi salvate, pentru că principala misiune a pompierilor şi a SMURD-ului este aceea de a proteja viaţa”, a transmis oficialul guvernamental.

Carmen Dan a mai spus că un obiectiv prioritar al ministerului şi al mandatului său rămâne creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, iar evaluarea activităţii MAI pentru primul trimestru al anului 2017 sunt în trend ascendent.

„Le urez succes pompierilor şi paramedicilor SMURD care vor lucra în această staţie şi le doresc să aibă cât mai puţine intervenţii dificile. Locuitorilor comunei Lechinţa le mulţumesc pentru primirea frumoasă pe care ne-au făcut-o. Permiteţi-mi, însă, la final să felicit în mod deosebit pe pompierii bistriţeni care sărbătoresc 80 de ani de existenţă instituţională. (...) Am înţeles că în spatele acestor uniforme sunt suflete generoase, capabile să facă minuni. Dragi pompieri, dragi salvatori,  pentru ceea ce faceţi în fiecare zi pentru oameni vă mulţumim şi vă suntem recunoscători”, a concluzionat ministrul Afacerilor Interne.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]