Ministrul Liviu Pop: În luna martie, toţi angajaţii din Învăţământ ar putea primi vaucherele de vacanţă

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, consideră că în luna martie toţi angajaţii din sistemul de învăţământ ar putea primi vaucherele de vacanţă, în funcţie de solicitările pe care le vor primi de la nivel judeţean.
„Începând cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru vauchere de vacanţă. Avem 390 milioane lei, care conform legii trebuie să-i acordăm începând cu luna noiembrie. În luna februarie vom face deschiderea, urmând ca în funcţie de cum se organizează inspectoratele şcolare, în luna martie-aprilie-mai să fie plătite. Eu aş vrea ca în martie să fie plătite vaucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru că aşa ne-am angajat în programul de guvernare şi avem banii prinşi în buget”, a precizat ministrul Pop.
Ministrul Educaţiei a menţionat că a luat decizia ca toate salariile să fie plătite de minister prin inspectoratele şcolare pentru a nu mai exista întârzieri, din cauza unor probleme care pot să apară la autorităţile locale.
„Am luat salariile la noi (n.n. – la minister) şi vreau să vă spun că astăzi este ziua de salariu. Prin Ordin de ministru, toţi profesorii vor primi în data de 14 salariile. Nu va mai fi nicio întârziere, care era din cauza poate a amânării unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetară. S-au plătit toate salariile. Astăzi am plătit 1,106 miliarde lei, salariile pentru toţi profesorii din România”, a mai spus ministrul Pop.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]