Ministrul Liviu Pop, în vizită de lucru la Bistriţa

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, va fi prezent, vineri, la Bistriţa. Cu această ocazie, ministrul Liviu Pop va participa la şedinţa Comisiei de Dialog Social, după care va susţine o conferinţă de presă, ne anunţă Mihaela Dobra, director Cancelarie, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Liviu Pop: Legea dialogului social ar putea fi modificată în octombrie

Legea dialogului social ar putea fi modificată din luna octombrie, ,,în aşa fel încât ea să devina aplicabilă”, a spus ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, citat de ziare.com.

,,În România, de la apariţia Legii dialogului social, nu s-a încheiat niciun contract colectiv de muncă. În al doilea rând, este pusă în pericol reprezentativitatea sindicatelor şi patronatelor, în special a patronatelor. În plus, există un dezechilibru Între angajat şi angajator, în ceea ce priveşte dialogul social, fapt pentru care e necesară modificarea”, a mai spus Pop.

Potrivit sursei citate, vor fi necesare trei etape pentru ca Legea Dialogului Social să fie modificată.

,,În prima etapă, partenerii sociali vor intra în dezbateri pe modificare, fapt care se întâmplă deja. În cea de-a doua etapă, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Finanţe îşi vor exprima punctele de vedere, puncte de vedere care vor completa proiectul sindicatelor şi patronatelor. Aceste puncte de vedere vor fi înaintate către Comisia Europeană, Banca Mondiala şi FMI, urmând ca în luna octombrie să se vină cu un proiect de lege de modificare a Legii Dialogului Social”, a explicat Pop, citat de ziare.com.

Parlamentul României a adoptat Legea dialogului social în luna mai a anului 2011.

.

Comentarii

23/08/12 15:19
Vizitator

Toate nulitatile din guvernul Ponta trec pe la Bistrita. Dupa recenta vizita a madamei Andronescu, iata ca acum vine si Liviu Pop, acel "sindicalist rudimentar, inapt şi inadecvat pînă la ridicol" cum l-a caracterizat Andrei Plesu. Acest personaj jalnic in cele 45 de zile de interimat la ministeru invatamantului, a avut o singura obsesie: sa-l scape pe impostorul Ponta de consecintele plagiatului, pe care l-a practicat copios (Copy?paste) in teza de doctorat. Pentru ca prostul nu stie multe, si-a permis sa conteste o comisie formata din membrii ai Academiei Romane care analiza "furtul intelectual" al lui Ponta. In aceeasi maniera a procedat si madam Andronescu, si iata ca "hotul prins, ramane negustor cinstit". Dar depinde pana cand?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]