Mircea Taloș, președinte executiv al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache, în urma fuzionării cu Partidul Corectei Guvernări

Sâmbătă,  1 octombrie, la Muzeul Țăranului Român, în prezența a 237 de delegați din toată țara, a avut loc Congresul de comasare a Partidului Național Țărănesc Maniu- Mihalache/ PNȚ MM și a Partidului Corectei Guvernări/ PCG, partide care s-au desprins din PNȚCD.  Noul președinte al PNȚ Maniu-Mihalache este Iuliana Gorea Costin, diplomat originar din Basarabia, iar bistrițeanul Mircea Taloș a fost desemnat președinte executiv.

          În discursul său, Mircea Taloș a prezentat o parte din poruncile lăsate de seniorii țărăniști, de la care nu a abdicat din 1990 încoace, dar un și proiect de program de guvernare.

“Se reconstruiește din temelii un partid, pentru că partidul este destrucurat, iar oamenii erau demotivați. Am vizitat 28 de județe. După ce am hotărât că acest proiect este viabil și-l putem aduce în atenția opiniei publice, au apărut semnale pozitive, dar nu avem nivio șansă dacă structurile ce conducere ale partidului, președintele nostru nu are fundamentele intelectuale, ținuta morală, tăria și forța de a trece dincolo de sticlă”, le-a transmis Mircea Taloș delegaților.

          De altfel, Filiala Bistrița-Năsăud a PNȚ Maniu-Mihalache a fost singura din țară care a depus liste complete de consilii locale, dar și la Consiliul Județean.

La finalul evenimentului, conducerea Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache a depus coroane de flori, omagiind memoria iluștrilor înaintași Iuliu Maniu și Corneliu Coposu.

 

Iată Rezoluția acestui Congres!

 

Rezoluția Congresului de comasare a PNȚMM cu PCG  din 1 Octombrie 2022

Renașterea Spirituală și Reîntregirea Națională României

 

 

         Convinși că România are nevoie de o Renaștere spiritual-morală,

         Conștienți că, după intrarea în ALIANȚA NORD ATLANTICĂ și în UNIUNEA EUROPEANĂ, obiectivul prioritar al națiunii române este RENAȘTEREA SPIRITUALĂ și REÎNTREGIREA NAȚIONALĂ,

         Încrezători că, prin re-unirea partidelor și mișcărilor creștin-democrate și conservatoare, prin implicarea în viața politică, a creștinilor, a oamenilor-de-bună-voință, a patrioților responsabili se poate îmbunătăți viața socială și clasa politică din România,

       Având astăzi încă o dată confirmată importanța esențială pentru România de apartenență la  sistemul de valori europene,

       Salutând că lumea occidentală democrată  înțelege astăzi mai bine realitățile din Centrul și Estul Europei, inclusiv necesitatea eliminării consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov,     

       Conștienți că unirea este singura opțiune reală pentru protejarea românilor din Republica Moldova, iar  amenințările la care suntem martori astăzi nasc noi oportunități,

         Considerăm că  idealul Unirii românilor este dezideratul nostru care se cere îndeplinit, inițiativa urmând să vină de la autoritățile dintre  Nistru și Prut, iar răspunsul ferm și rapid de la București.

 

Așa să ne ajute Dumnezeu !

 

Congresul de comasare al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache cu Partidului Corectei Guvernări cere noii Conduceri a Partidului:

  1. Să acorde atenție prioritară renașterii spiritual-morale a concetățenilor noștri și a clasei politice.
  2. Să promoveze constant mesaje și acțiuni menite să restabilească cât mai curând Unitatea Națională și Reîntregirea Teritorială .
  3. Să acționeze pentru reunirea tuturor forțelor creștin-democrate și conservatoare.
  4. Să continue, cu mai multă stăruință, procesul de creare de organizații și nuclee ale partidului  în toate județele Țării.

 

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA !

 

Comentarii

04/10/22 10:36
Gica

Degeaba, ca nu reprezinta pentru politica romaneasca , nici 0,05 % ... Este foarte bine ca oamenii se asociaza si incearca fel si chip sa schimbe in bine societatea noastra, dar este un partid desuet, demult apus... care n-are nici o putere sociala .

05/10/22 14:27
Dan Mircea Enescu

Mă simt nevoit să răspund comentariului postat de domnul Gică, pentru că acesta nu are dreptate în cele ce afirmă.
Dumnealui spune despre Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache că este un „partid desuet”, adică că ar fi un partid învechit, perimat, necorespunzător spiritului vremii, dar acest partid a ancorat Țara noastră în Uniunea Europeană și în NATO, iar beneficiile acestei ancorări le vedem foarte bine acum, cu prilejul acestei invazii ruse în Ucraina.
Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache a apărut ca o necesitate, pentru că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat este confiscat de Pavelescu și este târât în tot felul de combinații cu PSD-ul și cu partide satelite acestuia.
Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache reprezintă vocea membrilor PNȚCD, pentru că aceștia nu se mai pot exprima liber și sunt nevoiți să asiste aproape neputincioși la acțiunile lui Pavelescu de a compromite PNȚCD-ul.
E adevărat că acum opțiunea de vot este redusă pentru Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache, dar urmează să fie auzită vocea acestuia, iar populația va înțelege că merită să ajungă în parlament și să ne reprezinte.
Marasmul în care a ajuns Țara nu se datorează PNȚCD-ului sau Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache, la sfârșitul anului 2000, când CDR-ul a predat guvernarea, economia era pentru prima dată după revoluție pe plus, economia era asanată de găurile negre, iar Țara a putut să se dezvolte economic.
Marasmul social politic actual blochează orice dezvoltare reală economică, educațională și socială.
Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat a introdus în politica românească post revoluționară morala și principiile în politică, în semn de respect față de cetățeni.
Dacă considerați că în politică morala și principiile sunt desuete, înseamnă că noi ca nație nu mai avem scăpare,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5