Mitropolitul Andrei, la botezul nepoţelului ce duce mai departe numele protopopului Vidican. Micuţul Alexandru, în portul popular

foto Peek a Pic Bistrița - Criss and Sally, http://www.crissandsally.com

Bucurie mare, sâmbătă în familia părintelui protopop Alexandru Vidican. Nepoţelul acestuia, Alexandru, a fost încreştinat de către mitropolitul Andrei, alături de un sobor de preoţi. Emoţii mari atât pentru bunicul, Alexandru Vidican, protopopul ortodox al Bistriţei, al cărui nume este dus, iată, mai departe, cât şi pentru părinţii micuţului, preotul Emanuel şi preoteasa Alexandra.
La botez au participat colegii din Biserica Protopopiatului Bistriţa, Vasile Beni şi Nicolae Feier, alături de stareţul mănăstirii Nicula şi stareţul Mănăstirii Strâmba, dar şi preoţi apropiaţi ai părintelui Emanuel. Printre oficialităţile prezente la eveniment, îl amintim şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan. Naşa, mama şi sora, dar şi micuţul botezat au fost în port popular.
După încreştinarea micuţului, care, iată, a primit un nume românesc, părintele mitropolit a vorbit despre importanţa ducerii mai departe a neamului românesc şi a credinţei acestuia prin fiii noştri, care trebuie crescuţi în credinţă şi dragoste.
Profund emoţionată, la eveniment a fost prezentă şi sora mai mare a micuţului Alexandru, Maria, care în septembrie va împlini 3 anişori.
Evenimentul a continuat cu petrecerea botezului, care a avut loc la Pensiunea Haiducilor.
Urăm celui care a venit pe lume într-o familie binecuvântată de preoţi, îngeraşului Alexandru, să crească mare, să fie ferit de rele, iar Bunul Dumnezeu să-i dea pe drumul lui doar lumină şi fericire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5