Mitropolitul Andrei, la conferinţa preoţească de primăvară. Pr. Emanuel Vidican a primit distincţia de iconom

Astăzi, a avut loc la Protopopiatul Bistrița, Conferința preoțească de primăvară prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de către Pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, și de către consilierul pe probleme de protocol, arhidiacon Claudiu Grama.

Conferința a debutat cu slujba de Te Deum în biserica Protopopiatului, după care Înaltpreasfințitul a rostit un cuvânt de învățătură celor prezenți arătând importanța păstrării valorilor spirituale și materiale. La finalul slujbei, părintele Mitropolit a acordat distincția de ”iconom” părintelui Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului.

La ora 11, a vut loc în sala de ședințe a Protopopiatului Conferința cu tema ”Anul omagial al satului românesc”, susținută de doamna Dr. Cosmina Timoce – Mocanu, cercetător științific la Institutul, Arhiva de folclor a Academiei Române, filiala Cluj.

S-a subliniat importanța lumii rurale care a dat fundamentul culturii naționale, în care s-au plămădit cele mai trainice și morale obiceiuri, precum și responsabilitatea pe care trebuie să o avem pentru păstrarea și salvarea patrimoniului spiritual și material.

La finalul Conferinței, părintele Propotop Alexandru Vidican a mulțumit părintelui Mitropolit, a făcut comunicările necesare, după care Înaltpreasfințitul Andrei însoțit de preoți, au săvârșit la mănăstirea Strâmba parastasul de 40 de zile după maica stareță Epiharia Brumă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5