Mitropolitul Andrei la Conferința preoțească de toamnă la Bistrița

sursa Radio Renasterea

Preoții din Bistrița au participat joi, 6 octombrie 2016, la conferința de toamnă organizată de Arhiepiscopia Clujului la sediul protopoiatului din oraș. Întâlnirea a debutat la ora 10:00 cu un Te-Deum, oficiat în biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”.
Au luat parte la rugăciunea de mulțumire toți clericii din protopopiat, numeroși credincioși din oraș, dar și două grupe de elevi de la școala gimnazială „Ştefan cel Mare”, care frecventează programul de after-school Sfântul Stelian. După momentul de rugăciune a debutat conferința propriu-zisă, în sala de ședințe a protopopiatului. Înainte de începerea discuțiilor pr. lect. Cosmin Cosmuța de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a susținut o prelegere în care a evidențiat viața și activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul.
Până pe 20 octombrie urmează să se întâlnească în ședință și preoții din protopopiatele Gherla, Năsăud, Dej și Huedin.
Conferințele preoțești sunt organizate de Arhiepiscopia Clujului, de două ori pe an, și prin aceste întâlniri se urmărește dinamizarea activităților pastoral-misionare pe care preoții Eparhiei le desfășoară în parohii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5