Mitropolitul Andrei, la hramul Mănăstirii Pantocrator din Beclean

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a slujit joi, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul,  la hramul Mănăstirii Pantocrator de la Beclean.

Din soborul preoților slujitori au făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, secretarul eparhial arhim. dr. Benedict Vesa și protopopul Becleanului, Părintele Vicențiu Doru Zinveliu. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost  date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit pe tema ”Lupta cu păcatul

Mitropolitul Andrei a acordat Diplome de aleasă cinstire celor care au ajutat și sprijinit mănăstirea.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vizitat șantierul mănăstirii și a citit o rugăciune de binecuvântare pentru lucrările de construcție a ansamblului monahal.

Mănăstirea Pantocrator, cu hramul Sfântul  Paisie Aghioritul a fost înființată la data de 1 iunie 2017, fiind  situată în cartierul Valea Viilor din orașul Beclean și se află pe locul unei vechi clopotnițe.

***

         La slujbă, alături de credincioşi, au participat prefectul Ovidiu Frebţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean –Vasile Puica, primarul Vasile Codrea (Budeşti).

radiorenasterea.ro

Text si Photo: Darius Echim

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]