Mitropolitul Andrei, la Mănăstirea Dobric. Distincţii pentru duhovnicul Siluan, maica stareță Veronica, Ioan Pugna şi Floare Pop

sursa: Mitropolia Clujului

Marți, 6 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, la Mănăstirea Dobric, din județul Bistrița-Năsăud.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, duhovnicul mănăstirii, protosinghelul Siluan Farcaș, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.
Mănăstirea se ocupă în prezent și de construirea unei biserici în satul Agrieșel, situat la 30 de km de așezământul monahal, pe Valea Țibleșului. Cu această ocazie, în semn de apreciere și recunoștință, pentru contribuţia adusă la edificarea lăcașului de cult din Agrieșel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a acordat mai multe distincții și diplome de aleasă cinstire. Astfel, duhovnicului mănăstirii, protos. Siluan Farcaș, și maicii starețe, stavr. Veronica ( aflată în zi de naştere), le-a acordat Crucea „Episcop Nicolae Ivan”, domnului Ioan Pugna i-a conferit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar credincioasei Floare Pop i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5