Mitropolitul Andrei, la Posmuș. Părintele Marin Lărgean, distins cu rangul de Sachelar

sursa Radio Renaşterea

De sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Miahil și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor săvârșite la casa parohială din localitatea bistrițeană Posmuș, păstorită de părintele Marin Lărgean.

Sărbătoarea comunității a început încă de dimineață, cu Sfânta Liturghie, oficiată în biserica satului de un sobor format din 5 preoți.Potrivit părintelui paroh, Marin Lărgean de la ora 14:30 Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost primit de preoți și credincioși iar apoi au oficiat slujba de binecuvântare a casei parohiale. Începând cu anul 2014, atât casa parohială, cât și biserica din Posmuș au beneficiat de ample lucrări de renovare.

Vizita Părintelui Mitropolit Andrei a fost așteptată de creștinii bistrițeni și a încununat munca efectuată în ultimii ani. În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că binecuvântarea casei parohiale a fost rânduită de Dumnezeu să aibă loc în această zi de pomenire a celor ce mijlocesc pentru noi și duc rugăciunile noastre către Dumnezeu, felicitând pe cei implicați în lucrările efectuate:

“Am admirat modul în care ați pus împreună casa la punct. Sunteți vrednici de toată lauda! Pe lângă biserică, casa parohială este de mare importanță. Sfântul Ioan Gură de Aur numește casa creștinului mica biserică pentru că, dacă în biserică ne rugăm duminica, în casa noastră ar trebui să ne rugăm în fiecare dimineață și în fiecare seară. Așa că vă felicităm pentru tot ceea ce ați realizat aici.”

În semn de apreciere pentru lucrările efectuate la casa parohială și pentru activitatea pe plan duhovnicesc, părintele Marin Lărgean a fost distins de Înaltpreasfințitul Andrei cu rangul de Sachelar, având dreptul de a purta ca semn distinctiv brâul albastru. La final, părintele paroh Marin Lărgean a mulțumit chiriarhului locului pentru binecuvântarea adusă astăzi comunității parohiale din localitatea Posmuș.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]