Mitropolitul Andrei a resfinţit Biserica din Şieu Măgheruş. Bucurie duhovnicească pentru părintele Ilie Pioraş şi credincioşi

Bucurie mare pentru părintele Ilie Pioraş şi pentru credincioşii din Şieu Măgheruş, care au avut binecuvântarea ca în mijlocul lor să fie prezent Î.P.S. Mitropolit Andrei Andreicuț, care a săvârșit slujba de resfințire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți. După Evanghelia zilei, Sâmbăta după Înălțarea Sfintei Cruci, Î.P.S. Andrei, în predica rostită, a înălțat ascultarea credincioșilor la importanța Sfintei Cruci în viața noastră.
S-a sfințit Prestolul de piatră al Sfântului Altar din biserica veche de lemn arsă în anul 1863, devenit monument de aducere aminte.
În actuala biserică, sfințită în 8 noiembrie 1880, a fost botezat Alexandru Baba, protopop vicar de Alba Iulia, de la a cărui naștere în Șieu-Măgheruș s-au împlinit 125 de ani.
Vrednicul părinte, Ilie Pioraş, care se ocupă de nemurirea sufletului credincioşilor atât prin slujirea la sfântul altar, cât şi prin evenimentele de promovare în cadrul comunităţii a mesajului biblic, este şi un intelectual care adună în cărţile lui frumuseţile bisericii ortodoxe.
Pentru tot ceea ce face, pentru zidirea întru veşnicie a sufletului, alături de credincioşii lui, a primit, în cuvinte frumoase, binecuvântarea Mitropolitului Andrei.
Bunul Dumnezeu să-i dea sănătate părintelui Ilie Pioraş pentru a putea fi împreună cu credincioşii pavăză pentru dreapta noastră credinţă.
Au onorat invitaţia primarului Sorin Mititean, deputatul Daniel Suciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica, primarul din Galaţii Bistriţei – Vasile Găurean, liderul PNL BN – Ioan Turc, alături de Stelian Dolha, Ovidiu Florean, Samuel Coman, Florin Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]