„ MOBILITATE IN MODEJAR, SPANIA IN CADRUL PROIECTULUI COMENIUS S.AV.E”

Inv .SANGEORZAN ANA – Scoala Generala George Cosbuc Cosbuc

În perioada 7 -11 noiembrie în Mondejar , Spania s-a desfăşurat a doua mobilitate din cadrul Proiectului Multilateral Comenius „S.A.V.E„ la care au participat un grup de 4 cadre didactice din cadrul Şcolii Generale George Cosbuc, d-na profesor.Veronica Cîmpan, d-na profesor.Cira Verginia , d-na profesor Dumitru Georgeta şi d-na profesor Sângeorzan Ana , coodonatoarea echipei române.

Toate activitatile esfasurate au fost deosebite si au implicat participarea cadrelor didactice , parinti, oficialitati si copiii din cadrul instituţiei partenere din Spania, C.E.I.P Jose Maldonado y Ayuso. In toate activitatile derulate am colaboat strans cu membrii echipelor partenere din Ecole Marie Reine, Martinique,Franta 3 cadre didactice, Rotwell Primary School, Leeds,Anglia, 3 cadre didactice.

Intalnirea a contribuit la prezentarea produselor finale jocurile didactice pentru mai multe niveluri de vârstă care au avut ca temă protejarea animalelor pe cale de dispariţie,chestionarele de avaluare a primului an de proiect pentru elevi, pentru parinti si pentru cadrele didactice implicate. S-au stabilit si activitatile care se vor desfasura in urmatoarea perioada conceperea unei carti „ Povestea frunzei” precum si stabilirea modalităţii de evaluare a acestui proiect. In perioada 27mai-2 iunie s-a stabilit de comun acord intre toti partenerii derularea ultimei mobilitati din Mont Rouge, Martinique, Franta când se va evalua sşi acest proiect.

Printre activitatile derulate se pot aminti vizitarea instituţiei partenere si organizarea unor lecţii cu copiii, vizitarea primariei din Mondejar, a Universităţii din Alcala de Henares, a Casei memoriale Cervantes, asistarea la spectacole performate de copiii din instituţia spaniolă sau de dansatori profesionişti de flamenco si desfasurarea mai multor activitati in capitala Spaniei, Madrid .

Toate activităţile prezentate au contribuit in mod formativ pentru formarea profesionala a cadrelor didactice implicate si a consolidarii competentelor de limba engleza.

Consider ca aceste proiecte constituie un model de dezvoltare scolara a institutiilor şcolare implicate in proiect, demersul pentru depunerea proiectului este unul constuctiv si contribuie din plin la formarea ta personala si profesionala. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana cu un grant final de 15.000 de euro.

Prezentul articol prezintă punctul de vedere al autorului. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Comisiei Europene.

Comisia Europeana si ANPCDEFP nu este responsabila de acuratetea informatiilor oferite in cadrul activitatilor si/ sau prin intermediul materialelor realizate cu ocazia proiectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5