Modernizarea DJ 162, Silivașu de Câmpie (DN 16)- Șopteriu, întră în linie dreaptă!

Administratorul judeţului, Florin Moldovan, şi Alexandru Farcaş, reprezentantul Far Foundation SRL, au semnat contractul de proiectare şi execuţie din cadrul proiectului de modernizare a DJ 162, Silivaşu de Câmpie (DN 16) – Şopteriu. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Ioan Ţintean, directorul executiv Dorin Popescu, şeful Serviciului Drumuri Judeţene – ing. Gabriel Pop.

Este vorba despre  un tronson cu o lungime de 6.6 km, valoarea totală a lucrărilor fiind de 17.178.075 lei (3.5 milioane euro), finanţarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. În urma procedurii de achiziţie publică, contractul a fost adjudecat de asocierea FAR FOUNDATION SRL (lider) cu LDP SA și PROCONS GROUP SRL (lucrări de construcții) și SOMEȘ-TOP-GRUP SRL (servicii de proiectare).

Durata de execuție a lucrărilor este de 25 de luni (2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 21 de luni execuția lucrărilor), garanția lucrărilor fiind de 120 de luni (10 ani ). Lucrările constau în amenajarea terenului, execuția terasamentelor, șanțuri din beton și rigole, pentru scurgerea apelor, poduri și podețe (construire și reparații). Se vor executa 2 poduri noi peste Valea Mare, amenajare trotuar în loc. Șopteriu (635 m), structură rutieră, lucrări de consolidare, ziduri de sprijin, amenajarea drumurilor laterale pe o lungime de 25 m, marcaje rutiere.

          „E o veste bună pentru locuitorii de pe zona de Câmpie. E încă un deziderat aşteptat de mult timp. (...) Mă bucur foarte mult că ultimul tronson de drum judeţean din zona de Câmpie de astăzi intră în linie dreaptă. Mai avem în evaluare modernizarea tronsonului Sânmihaiu de Câmpie – Miceşti – Visuia, un drum cu mai multe tipuri de suport, şi din asfalt şi din beton, erodate. Avem finanţare, sper ca într-un timp rezonabil, colegii mei din echipa de evaluare a licitaţiei să finalizeze şi să semnăm acest contract în care e un pachet de trei drumuri, finanţate prin PNDL, respectiv Beclean – Nuşeni – Chiochiş, Sânmihai – Domneşti şi Galaţii Bistriţei”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

          Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, a menţionat că în 2012, pe vremea când era prefect, remarca decalajul dintre zona de câmpie şi zona de munte a judeţului, în special în zona infrastructurii rutiere şi a reţelei de apă/canal. „Pe Câmpie era gaz, era curent, dar nu erau drumuri şi apă şi canalizare. Partea de drumuri se apropie de final. Poate cele mai noi şi mai trainice drumuri sunt acum în zona de câmpie. Sunt convins că se va face cât de repede, într-un an şi jumătate – doi, reţea de apă care le lipseşte locuitorilor. Partea de canalizare este realizată în foarte mare pondere. Cred că decalajul va fi foarte mic în următoarea perioadă şi zona de câmpie va fi una unde fermierii îşi vor putea desfăşura activitatea în bune condiţii”, a declarat Ioan Ţintean.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5