Modernizarea drumului Bistriţa-Tărpiu mai are de aşteptat. Vezi care sunt priorităţile pe drumurile judeţene!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat care sunt priorităţile de infrastructură rutieră ale administraţiei judeţene, menţionând că drumul care face legătura între Tărpiu şi municipiul Bistriţa nu se află chiar în capul listei. Declaraţia a venit în contextul recepţiei lucrărilor de modernizare de pe DJ 172 B, de la intersecţie Tărpiu-Cepari spre Nimigea de Jos.

         „Am deschis drumul, adică e circulabil în momentul de faţă cu maşina, dar la modul foarte sincer, am în cap nişte lucruri care sunt prioritare faţă de acel drum. Dacă o să am resursele necesare, trebuie să termin tronsonul care a rămas fără fonduri europene dintre Ilva Mare  până la Lunca Ilvei, trebuie să deschid Buduşul, acei 10 km, ca să scot din Sărata circulaţia mare. Trebuie să termin Archiud – Teaca, trebuie să rezolv Matei – Strugureni – Dealul Habadocului, legătura cu Clujul. Trebuie, pe modelul Sărăţel – Chiraleş, să rezolv ceea ce ne-au distrus cei cu apa din DN 17 în DN 17 D, adică prin Cociu – Mogoşeni – Nimigea – Mocod. Sunt câteva artere mai importante pe care trebuie să le terminăm , dar în funcţie de resurse ne pregătim şi pentru asta (n.n. – drumul Tărpiu – Bistriţa)”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.

         Preşedintele CJ a adăugat că în 2017 sunt prevăzute şi covoare asfaltice pe o lungime de 3,5 km în Jelna, Monariu, plus 10 km la Braniştea.

Radu Moldovan a spus că aub început lucrările pe Drumul Blajului, unde  finanţarea este asigurată integral, lucrări care vor fi finalizate în această vară. „Sper ca anul acesta să terminăm şi celelalte două părţi de la Negrileşti în Dealul Şpanului şi de la Târlişua. Am vorbit cu preşedintele Zetea (n.n. – preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea) de la Maramureş şi mi-a promis că prinde şi el bani să facă cei aproximativ 3,5 km din Suciu de Sus până la limita de judeţ. Vom avea o legătură modernă din DN 17 la Târgu Lăpuş. De ce spun din DN 17? Pentru că o să asigurăm şi finanţarea integrală pentru modernizarea celor aproximativ 40 km de drum, care arată foarte rău, din Uriu, prin Căianu Mic, Spermezeu, până la „podul preşedinţilor” din Târlişua”, a mai spus acesta.

 

 

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]