Momente de sărbătoare în comuna Livezile, în An Centenar. Tradiţiile şi muzica pop şi-au dat mâna, timp de două zile

Momente aparte la Livezile, unde întreaga comunitate a sărbătorit cu cântec, joc şi voie bună, în cadrul zilelor comunei. Evenimentul ce a avut loc în parcul de lângă Primărie a adunat sute de livezeni care s-au bucurat de programul sportiv şi artistic oferit de Primăria comunei Livezile. Pentru că este luna în care îmbracă portul tradiţional al străbunilor, aparatul administrativ al Primăriei, în frunte cu primar şi viceprimar, a fost în costume populare, inclusiv la momentul festiv de duminică seara.
Invitaţii primarului Traian Simionca şi viceprimarului Florin Griga au fost preşedintele Consiliului Judeţean – Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, senatorul Ioan Simionca, vicepreşedintele CJ – Ioan Ţintean, secretarul de stat – Sorin Roşu Mareş, primarii Paul Ştir (Căianu Mic), Ioan Cifor (Şieu) şi Doru Crişan (Prundu Bârgăului), directorul executiv AJPIS – Ani Bob, dar şi protopopul ortodox de Bistriţa, pr. Alexandru Vidican.
În mesajul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a subliniat oportunitatea de care poate profita această localitate din proximitatea Bistriţei.
„Comuna Livezile are un potențial de dezvoltare extraordinar, dată fiind apropierea sa de municipiul Bistrița!
În ultimii 6 ani, primarul comunei, Traian Simionca, a reușit cu sprijinul Consiliului Județean și al Guvernului României să plătească toate datoriile comunității, dar să și atragă investiții de 9,7 milioane de euro!
Acum, derulează proiecte în valoare de 8 milioane de euro, care vor fi terminate până în 2020. Vreau să îl felicit pe domnul primar Traian Simionca, Consiliul Local Livezile și frumoasa comunitate de aici pentru aceste reușite!
De asemenea, vreau să îl felicit pe Traian pentru ideea de a purta alături de colegii din Primăria Livezile costum popular timp de o lună. O idee care a dus județul Bistrița-Năsăud pe cele mai importante canale de televiziune naționale și internaționale! Felicitări Livezile și mulțumesc Traian Simionca pentru parteneriatul pe care îl avem în folosul comunității din Livezile”, a transmis preşedintele Radu Moldovan.
Potrivit preşedintelui administraţiei judeţene, în perioada 2012-2016, în Livezile au fost investiți 9,7 milioane de euro în modernizarea Drumului Județean 173 G (Livezile-Dorolea-Cușma) 14 km; modernizarea străzilor Șesu Mare, Șesu Mic, Gării și Căminului; construire cămin de bătrâni și realizarea unui atelier de ceramică populară; extindere rețea apă potabilă în Dumbrava, Livezile, Dorolea; extindere rețea de canalizare; modernizare grădiniță cu program prelungit; modernizare drumuri forestiere (16.5 km) şi în construcția Centrului local de informare turistică;
În perioada 2016-2020, în același parteneriat, în Livezile au fost începute sau sunt în achiziție publică investiții de peste 8 milioane de euro, care însumează 10 km de drumuri agricole asfaltate; 7 km drumuri comunale în asfaltare; extindere rețea de apă și canalizare (10.8 km); alimentare cu apă: 8.8 km conductă de aducțiune și distribuție apă (Cușma), 3.4 km - rețea de distribuție (Dorolea); extindere rețea de canalizare 3,2 km; modernizare DC 6A (Livezile-Dumbrava); construire Sală de Sport Școlară; construire Grădiniță;
modernizare DC 6 B (Valea Poenii - Dorolea) - 2.6 km; modernizare, reabilitare și dotare Școală Primară și Grădinița Cușma; modernizare, reabilitare și dotare grădinița Dorolea; modernizare, reabilitare și dotare Școală Gimnazială în Dorolea; reabilitare Școală din Valea Poenii; construire capelă mortuară; amenajare rigole și podețe sau reabilitare parc.
Sâmbătă au concertat artiştii Lara & Englezu, Laura, Ciro De Luca, iar ziua de duminică a debutat cu concursul de şah, remi, moară şi table şi meciul de fotbal Atletico Monor cu Voinţa Livezile. Spectacolul folcloric a adus pe scenă: Corul de la Cuşma, Ansamblurile Măgura Şieului, Dorna Dorului, Nunta Zamfirei şi Formaţia de dansuri populare a Căminului Cultural Livezile şi pe artiştii: Olimpia Deneş, Augustin Beudean, Lenuţa Filipoi, Doru Pop, Marinel Petreuş ( fiul regretatului Ion Petreuş), Mihai Bahner. Cap de afiş a fost Trupa Talisman, Alin Oprea şi colegii lui electrizând publicul. Focul de artificii a încununat încă o ediţie reuşită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5