Monarhiştii bistriţeni îşi doresc o „Grădină Regală” la Bistriţa. Vezi unde au găsit locaţia

Pentru a face urbea mai frumoasă şi mai atractivă, Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, condus cu profesionalism de către dr. Marius Pop, au hotărât şi au înaintat Primăriei Bistriţa o cerere de a le da în folosinţă un teren în municipiu pentru a-l îngriji şi a-l transforma, prin amenajări florale, arbuşti, copaci şi bănci, într-un frumos, elegant, atractiv şi necesar parc, dedicat Regalităţii din România, care să poarte denumirea de „Grădina Regală” a Bistriţei.
La întâlnirile bilunare ale membrilor clubului, cum a fost cea din 14 iulie, au fost prezenţi şi elevii premiaţi din judeţ, participanţi la Concursul Internaţional „Basmele Reginei Maria”, aflat la a X-a ediţie, organizat de Casa Regală a României.
Printre cei 80 de elevi din ţară participanţi la concurs, au fost şi doi elevi – Alexandra Andrecuţ de la Palatul Copiilor din Bistriţa şi un elev de 11 ani din Năsăud, fiind însoţiţi de profersoarele lor.
Diplomele pentru cei premiaţi au fost înmânate de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta în Sala Regilor a Palatului Elisabeta.
Această frumoasă şi deosebită activitate, desfăşurată de elevii din judeţ, a fost sprijinită şi de către Clubul Monahiştilor Bistriţeni, pentru care se aduc mulţumirile necesare.
Revenind la „Grădina Regală”, ce bine ar fi dacă s-ar realiza, ar fi un punct de reper pentru urbe, pe lângă admirabilul Parc municipal Bistriţa, realizat într-un stil deosebit de atractiv şi reconfortant.
Nimic nu este de pierdut când se aduce noul, frumosul, utilul, plăcutul în favoarea cetăţenului şi a urbei.

Comentarii

16/07/15 10:55
Vizitator

Din ratiuni istorice, "Gradina Regala" ar putea deveni parculetul din spatele Bibliotecii Judetene. Dupa cum se stie, clădirea istorică de pe strada Odobescu nr. 11 din Bistriţa - edificată în 1884 pe proiectul arhitectului Carl Schobll şi care a fost, la inceput , reşedinţă a medicului Christof Reinl al Garnizoanei, apoi reşedinţă a prinţului Carol al II-lea, care a fost exilat o vreme la Bistriţa. De asemenea, cladirea respectiva a adapostit o vreme “Magyar Nemseti Bank” iar după 1947 a devenit sediu al Băncii Naţionale a României. Prin urmare, cladirea si gradina din spatele acesteia are legatura directa cu Casa Regala prin reprezentantul acesteia Regele Carol al II-lea, care in ciuda controverselor, a avut o contributie esentiala la dezvoltarea culturala a Romaniei. Poate nu intamplator in resedinta in care Carol al II-lea a locuit la Bistrita, si-a mutat peste ani sediul o institutie de cultura, precum Biblioteca Judeteana. Prin urmare, parculetul din spatele cladirii devenind "Gradina Regala", ar putea fi un semn de aducere in actualitate a legaturilor Bistritei cu regalitatea.

16/07/15 13:10
Dr. Marius Nico...

Aveti dreptate ! Ne-a scapat o asemenea varianta. Vom cerceta... Multumim pentru idee! In numele Clubului Monarhistilor Bistriteni,cu respect, Marius Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5