Monografia caprei negre din Parcul Național Munții Rodnei

Asociația ECO RODNA în colaborare cu Administrația Parcului Național Munții Rodnei a editat și tipărit cartea intitulată ”Monografia caprei negre din Parcul Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei)” care cuprinde în cele 162 de pagini, istoricul supraviețuirii caprei negre în masivul rodnean, măsurile de conservare aplicate, tehnici și metode utilizate pentru monitorizarea speciei.

Alături de această monografie a apărut și broșura traseului tematic ”Poteca caprei negre din Rezervația Biosferei Munții Rodnei”, în cadrul proiectului intitulat ”Poteca caprei negre din Rezervația Biosferei Munții Rodnei” și finanțat prin Programul ”Spații Verzi” – Componenta Arii Naturale Protejate, lansat de MOL România în colaborare cu Fundația pentru Parteneriat, cu un buget total în valoare de 24.995,5 lei, din care 19.995,5 lei fiind contribuția MOL România.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui parteneriat din care fac parte: Administrația Parcului Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei), Asociația ECO SILVIC, Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, Asociația profesorilor de biologie Bistrița-Năsăud, Primăria Lunca Ilvei, Primăria Maieru.

27 de panouri informative (panoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior) au fost amplasate pe un traseu tematic intitulat ”Capra neagră cu trei iezi” și dedicat observării caprelor negre din Munții Rodnei.

Cele două materiale vor fi disponibile în format electronic pe site-urile web www.parcrodna.ro și www.ecorodna.ro și în format tipărit la sediul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Coordonator proiect,

Biolog dr. Claudiu Iușan

Asociația ECO RODNA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5