Mulţumiri deosebite şi felicitări din suflet pentru Corala Andrei Mureşanu, din partea ÎPS Pimen

La invitaţia ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţului, al Protopopiatului din Câmpulung Moldovenesc şi al preotului paroh din Parohia Poiana Negrii, jud. Suceava, cunoscuta, apreciata, profesionista şi consacrata Corală „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, care este într-un frumos şi benefic parteneriat şi sub patronajul Consiliului Judeţean B-N şi implicit al Centrului Judeţean pentru Cultură B-N, iar vicepreşedintele CJ B-N, Vasile Puica, fiind persoana care este totdeauna alături de corală, sprijinind-o în toate acţiunile ei, a susţinut un excelent, apreciat şi profesionist concert de muzică sacră, împreună cu răspunsurile la Sfânta Liturghie, prilejuite de sfinţirea bisericii din Poiana Negrii, după terminarea picturii.
Demn de menţionat este calitatea şi puritatea interpretării pieselor de către Corala Andrei Mureşanu, condusă, cu înalt profesionalism şi maestru în arta dirijorală, de apreciatul şi cunoscutul prof. arhid. Cornel Pop, omul care merită tot respectul şi stima în arealul muzicii sacre, un sufletist minunat, care trebuie respectat.
Corala a susţinut un recital superb, deosebit de imnuri bizantine, încununate de strălucirea glasului sopranei prof. Roxana Costeanu, de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, care a încântat credincioşii, preoţii, arhiereul şi primarul, prezenţi la evenimentul religios.
Pentru deosebita evoluţie şi calitatea interpretării, a armoniei vocilor, ÎPS Pimen a mulţumit şi a felicitat din suflet Corala şi dirijorul, împreună cu preotul paroh, care au precizat că sunt cu adevărat valori în slujba lui Dumnezeu şi reprezintă cu cinste şi demnitate judeţul Bistriţa-Năsăud, Ardealul şi Transilvania.
Primirea caldă de care s-a bucurat Corala, aprecierile făcute, calitatea şi evoluţia cântărilor bizantine au fost momente de înălţătoare spiritualitate bisericească şi duhovnicească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]