Nebunia tăierii arborilor pusă în cârca străinilor

Cu câteva săptămâni în urmă, când protestam împotriva ciuntirii şi tăierii arborilor din parc, ceream informaţii despre noul plan de tăiere a altor 700-800 de arbori pentru a se face drum pentru biciclişti. Se spunea că un inginer din Herzogenrath cerea aceasta, pentru a realiza proiectul pentru care fusese plătit.
Primăria Nu mi-a răspuns. Atunci, pe cont propriu, cu date puţine de adresă am scris primarului din Herzogenrath, plângându-mă că tocmai ei, care apără mediul înconjurător doresc să taie atâta amar de arbori în Bistriţa. Iacă, acţiunea mea are rezultat: mi-a răspuns domnul primar şi din scrisoarea lui am aflat că domnul ing. Baum a proiectat un plan pentru tăierea a 70 de arbori NU pentru 700! (Copia originalului scrisorii, cu traducerea alăturată). Aşa cum scuza de tăierea arborilor din parc a fost cu explicaţia că Forumul German a dat undă verde la tăierea arborilor – ceea ce am aflat că NU E ADEVĂRAT şi acum scuza pentru o acţiune de tăiere a 700-800 de arbori s-a dat cu explicaţia că domnul inginer Baum aşa a hotărât!!!
În plus, în scrisoare, domnul primar spune că dl. Baum i-a spus că şi pentru tăierea a 70 de arbori poate fi discutat, pentru îmbunătăţirea planului! Cine minte atunci? Domnul primar din Herzogenrath precis NU şi nici dl. Baum, care a primit şi scrisoarea mea şi copia aceleia a domnului primar. Iacă, deci, nebunia tăierii arborilor din Bistriţa, de către Primărie, vrea să continue sub mantia scuzei că străinii aşa au hotărât, deci, germanii!! Tocmai ei, care respectă arborii şi mai ales cei bătrâni, şi-i tratează şi-i îngrijesc, iar drumurile pentru biciclişti NU s-au făcut nicăieri în Germania prin tăierea arborilor! Judecaţi, draci concetăţeni din Bistriţa şi opriţi acţiunile de tăieri de arbori, luând legătura şi cu ing. Baum şi cu alţii, deoarece se programează tăieri şi pe Schifferberg! Nebunia nu tinde să înceteze!

USR-PLUS

Comentarii

12/04/12 13:08
vizitator

Primarul asta e un n.... Uitati-va ce a facut cu arborii de pe strazile orasului si in special pe Bulevardul Republicii. Pur si simplu i-a lasat fara coroana. Au ramas numai trunchiuri contorsionate, ca niste stalpi care nu mai au nici o functie ecologica si nici estetica. A fost doar inceputul. De fapt a pus gand rau Padurii Codrisor ca sa faca soseaua de centura pentru trafic greu pe aici in ideia meschina de a trece drumul pe langa gradina lui din Zavoaie. Pentru interesele sale personale e in stare de orice. Sa nu uitam ca individul a ajuns primar in urma misteriosului incendiu din 2008 de la biserica evanghelica. Atunci bistritenii au votat emotional si iata ce au ales. Cu toate defectele lui fostul primar Vasile Moldovan nu se poate compara cu acest individ. Pe langa faptul ca a facut lucruri serioase pentru orasul Bistrita, in perioada mandatului sau a avut loc includerea dealului Codrisor in zona de protectie a Centrului Istoric, in ideea de a conserva situl leagan al cetatii medievale. Acest nenorocit nu mai tine cont de nimic. Face alte planuri, PUZ-uri si SF-uri de parca ar fi pe mosia lui taica-so. Vin alegerile. Ajunge.

25/04/12 13:23
retghertherthreth

Votati PRM stimati cetateni, ca astia nu au mai fost la guvernare si impreuna cu PPDD si "Partida Rromilor" ( si "Asul de trefla"... ) inca n-au furat nimic.

26/04/12 20:13
mircea

toti uitati de unde veniti cind ajungeti sus eu vreau sa traesc sa va vad sapind la canalul focsani bucuresti dunare
proectele sint facute de ceausescu dar le vor finaliza cei ce azi ati dat tara si ati distrius ce nu ati putut vinde
toti sinteti mina in mina veti da socoteala mai rau ca ceaUSESCU AVETI GRIJA POPORUL NUI MORT

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]