Nevăzătorii din judeţ, antrenaţi în jocul minţii – şahul

O deosebită, sensibilă şi antrenantă activitate s-a derulat la sediul Filialei Judeţene a ANR Bistriţa-Năsăud, la care au participat un număr important de nevăzători din tot arealul judeţului, pentru a se lupta cu iscusinţa minţii, într-o bătălie care a durat patru zile, 21-24 mai 2018, în cadrul fazei judeţene a „Concursului de şah” destinat nevăzătorilor, conform calendarului ANR, unde nevăzătorii s-au întrecut pe ei înşişi pe tabla de şah specifică nevăzătorilor.
Într-o organizare deosebită a concursului, în care a fost implicat preşedintele Filialei Judeţene a ANR B-N, Iacob Pop, un om cu implicare mare, dăruit cu sufletul şi inima cauzei nevăzătorilor din filială şi ţară, un preşedinte mulat pe situaţia şi necazurile nevăzătorilor, o persoană care luptă pentru drepturile acestei categorii de cetăţeni cu situaţie specială.
Partidele programate s-a jucat în sistem turneu, timp de patru zile, iar după numărul partidelor judecare şi puncte acumulate clasamentul arată astfel: locul I – Petre Predescu, un veteran al jocului şi premiat la concurs în etapele superioare; locul II – Petre Alexandru Odorhean, locul III – Gavril Simionca din Sărata, care au fost răsplătiţi cu premii, iar ceilalţi au primit premii de participare, toţi concurenţii fiind fericiţi pentru socializarea şi implicarea în concurs.
Merită subliniat faptul că cei de la cunoscutul Club Lions din Bistriţa sunt alături de această activitate şi au sponsorizat concursul, oferind frumoase diplome şi premii în bani, prin reprezentanţii lor – Doina Monda şi I. Pop, care i-au felicitat pe nevăzători.
Au fost implicaţi în eveniment, prin organizare şi supraveghere, referentul cultural – Veronica Coman şi secretarul executiv – Elena Pop, două femei care se dăruiesc pentru cauza nevăzătorilor.
Locul I va participa la faza pe ţară a concursului, care va avea loc în această vară.
O manifestare şi o acţiune de mare sensibilitate în viaţa nevăzătorilor, care au socializat la un pahar de suc şi o cafea, fiind informaţi de preşedintele Iacob Pop, cu noutăţile în legislaţia nevăzătorilor.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]