Nevoia de comunicare în viaţa elevilor

În acest sfârşit de săptămână o parte din elevii Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”, Bistriţa s-au bucurat de un training realizat de prof. Barar Tincuţa, formator C.N.E.

Cursul s-a desfăşurat pe durata a două zile, 3-4 decembrie, în care s-au abordat diferite teme strâns legate de comunicare. Scopul cursului este eficientizarea comunicării personale şi interpersonale. Comunicarea verbală/ non-verbală, bariere în comunicare sau comunicarea asertivă sunt doar câteva dintre subiectele atinse în cele 2 zile de activitate.

Modalitatea de predare a informaţiilor a fost diferită faţă de cea de la clasă în sensul că teoria a fost foarte bine îmbinată cu partea practică. Acest tip de învăţare poartă denumirea de “învăţare experienţială” Educaţia de acest tip este non-formal pe când cea de la şcoală este una de tip formal. Adolescenţii au învăţat din experienţe care au stimulat situaţii de viaţă, jocuri de rol sau energizer. Dorinţa de exprimare, prietenia şi voioşia sunt elemente care au primat la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”. Cei 26 de elevi din clasele IX- XI s-au declarat încântaţi de acţiunea C.N.E, afirmându-şi dorinţa de a mai participa pe viitor la astfel de cursuri de formare.

Din păcate la nivel de ţară avem doar 60 de formatori C.N.E. iar nevoia elevilor pentru acest gen de activitati este foarte mare. Acest lucru s-a demonstrat şi prin expunerea părerilor elevilor la terminarea cursului. Aceştia au specificat că işi doresc să se implice şi în alte module incluse în training, că aceasta experienţă a spart zidul unor temeri de exprimare şi că în viaţa de zi cu zi vor aplica cele învăţate la curs.

La finalul trainingului participanţii au primit diplome care să ateste prezenţa acestora la un curs de comunicare.

Nora Vasilca, clasa a XII-a F

Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5