Nicolae Manolescu, la Turnirul de poezie de la Colibiţa

În perioada 10-13 mai, judeţul nostru va găzdui cea de-a VII-a ediţie a evenimentului „Turnirul de poezie”, organizat de Uniunea Scriitorilor din România, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”. Tradiţionalul turnir de poezie se va desfăşura la Colibiţa şi Bistriţa în prezenţa unor nume sonore ale literaturii române – Nicolae Manolescu (preşedintele USR), Dan Cristea, Gabriel Chifu, Adrian Popescu, Răzvan Voncu, Angelo Mitchievici, Irina Petraş, Horea Gârdea, Ovidiu Genaru, alături de poeţi şi scriitori din Constanţa, Piteşti, Galaţi, Sibiu, Bacău etc.
Turnirul de Poezie este un concurs la care participă poeţi reprezentativi din Filialele U.S.R. aflate în întreaga ţară, dar şi în Republica Moldova. Poeții se întrec în recitaluri care presupun citirea unor versuri inedite, care să dea măsura creativității la zi a poeților.
La această ediţie vor participa două echipe, formate din câte șase poeți: echipa Sibiu – Pitești (câștigătoarea ediției precedente) și echipa Bacău – Dobrogea – Sud-Est (desemnată prin tragere la sorți). Vor fi trei runde de lectură. Juriul va stabili clasamentul final (locurile 1, 2 şi 3). Poetul clasat pe locul 1 va primi Cununa de Lauri. Publicul prezent va stabili, prin vot secret, un premiu al publicului pentru unul dintre cei 12 participanţi. De asemenea, se va alege echipa câștigătoare, care rămâne în concurs. Începând cu această ediție, se decernează un premiu pentru cel mai bun text literar dedicat spațiului cultural de desfășurare a Turnirului.
USR a hotărât organizarea pentru prima dată a acestui turneu în ţară, după ce ediţiile trecute au fost organizate în Ungaria, Grecia, Spania, după participarea la evenimentele dedicate aniversării a 150 de ani de la naşterea lui George Coşbuc, în prezenţa celei mai importantă reviste de cultură din ţară „România literară”, în frunte cu directorul Nicolae Manolescu. Prezenţa criticului Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, la Bistriţa, s-a lăsat cu ecouri pozitive în presă. „Sunt foarte impresionat de Biblioteca Judeţeană, pe care am vizitat-o pe îndelete. Mi se pare un lucru extraordinar când într-un oraş este menţinut viu spiritul unei biblioteci. Sunt oraşe întregi în care nu mai avem librării şi nici biblioteci” a spus, atunci, Manolescu.

Comentarii

25/04/17 19:08
THEO

Manolescu este un dușman declarat al dascălilor din România.

26/04/17 10:15
Ady

Manolescu e dușmanul prostiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5