Noi tarife plătite de municipalitate pentru măturatul manual şi curăţarea rigolelor!

Consiliul Local Bistriţa a aprobat, la a doua strigare, proiectul de hotărâre prin care au fost modificate tarifele pentru activităţile de salubrizare prestate de SC Supercom SA Bucureşti,în municipiul Bistriţa.

Este vorba despre tarifele pentru măturat manual şi curăţat rigole, care au crescut cu 21, respectiv 32 procente.  Motivul invocat de Supercom este faptul că la data încheierii Contractului nr.1/L/27.01.2016, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost de 1050 lei/lună, din 1 mai 2016 a ajuns la 1250 lei/lună, pentru ca de la 01.02.2017 să fie 1450 lei/lună. „Această majorare a dus la modificarea corespunzătoare a costurilor reprezentând Cheltuielile cu munca vie suportate de către  SC Supercom SA Bucureşti, în perioada februarie-mai 2017”, se menţionează în raportul proiectului. Este vorba despre 58 de muncitori pentru care au crescut salariile şi valoarea tichetelor de masă.

Consilierii liberali Ioan Peteleu şi Diana Morar au spus, la dezbaterea proiectului, că nu este suficient fundamentat, respectiv că prin contract se precizează faptul că „se poate majora tariful”, nu că ar fi o condiţie obligatorie pentru CL Bistriţa. De cealaltă parte, primarul Ovidiu Creţu a menţionat că municipalitatea trebuie să fie un partener corect şi că, în lipsa unei majorări a acestor tarife, s-ar putea ajunge la disponibilizări de personal, care ar afecta ulterior curăţenia din oraş. Administratorul public George Avram a punctat faptul că aceste majorări se fac în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 109/2007 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice privind aprobarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare a localităţilor, în sensul că costurile au fost influenţate cu peste 5%, trei luni consecutive.

 

Tarifele pentru activităţile de salubrizare modificate!

Nr.crt.

Denumire activitate

Tarif

actual

lei

Tarif 

propus

de SC Supercom SA

lei

Procent

crestere

%

1.

Măturat manual

lei/1000 mp

14,98

18,24

21,76

2.

Curăţat rigole

lei/1000mp

52,78

69,85

32,34

                   Notă : Tarifele nu conţin T.V.A.

 

         Pentru operaţiunile de măturat mecanizat, spălat carosabil, transport deşeuri stradale, stropit carosabil şi colectare cadavre animale de pe domeniul public nu se solicită modificarea tarifelor, deoarece modificarea costurilor are o influenţă mai mică de 5%.

 

 

 

 

 

 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]