Notarii publici, obligaţi să depună ,,Formularul 208”

Notarii publici care, în semestrul anterior, au avut obligaţia calculării, încasării şi virării impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal vor trebui să depună la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) ,,Formularul 208”.

Termenul de depunere este până la data de 25 inclusiv a lunii următoare semestrului în care a avut loc autentificarea actelor privind transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

,,Declaraţia se depune în format electronic, pe suport magnetic sau optic, însoţită de exemplarul listat pe hârtie, semnat şi ştampilat, prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, care se poate procura gratuit de la unităţile fiscale sau de pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, din meniul principal, categoria Asistenţă contribuabili, subcategoria Programe utile/Declaraţii fiscale”, se precizează în comunicatul de presă emis de DGFP B-N.

Neîndeplinirea obligaţiei de depunere a declaraţiei în termenul legal se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]