An nou, om nou!

Mirela Parker, Compartiment Promovarea Sănătății, Direcția de Sănătate Publică BN

Ca să începi cu bine un an, trebuie să faci ordine în cel care a trecut. Si este adevărat că, nu reținem din trecut decât momente care au reprezentat ceva la un moment dat, fie că au fost evenimente plăcute sau mai putin plăcute. Oprindu-ne asupra lor, la modul în care ne-au modelat viața, atitudinile și reacțiile, putem înțelege ce am greșit și ce ar putea suferi o schimbare pentru un prezent mai bun, mai confortabil.
Evaluând trecutul într-un mod profesionist, obiectiv și matur, putem spune că evenimentele pozitive, sunt coloana noastră vertebrală spre o evoluție ulterioară ca persoană sigură pe sine și pe calitățile ei, iar evenimentele negative sunt pași care ne trag înapoi, sunt repere încă nerezolvate care ne apasă și ne diluează din energia de zi cu zi.Nu putem să clădim o stare de normalitate și echilibru interior, decât în momentul în care acceptăm trecutul cu părțile bune și rele ca făcând parte din viața noastră, dar detașându-ne oarecum de posibilele emoții care ne-ar putea marca în viitor.

Această „curățenie” interioară devenine un pașaport pentru o sănătate mai bună și o viață mai senină, atât cît se poate, într-un moment din ce in ce mai zbuciumat, al istoriei contemporane. De aceea: dezvoltăți încrederea în sine, încredere care te va ajuta să te exprimi la adevarata ta valoare! Pune bazele unei discipline emoționale care îți va rezolva probleme legate de mâncat inconștient, suferință în iubire și harababură financiară! Dezvoltăți obiceiuri zilnice care se pot constitui în pași siguri spre atingerea scopurilor și visurilor tale. Nu uita de întărirea voinței căci ea este cea care te face să acționezi! Întreține acele atitudini și mentalități care îți permit un optimism incurabil, atitudine de învingător și mentalitate evoluată. Trăiește în prezent și nu cu regretele trecutului sau fanteziile viitorului. Du până la capăt ceea ce îți propui pentru a scăpa de zona de confort și lene. Încercă să găsești rezolvări pentru nesiguranță, superficialitate și lipsă de concentrare. Alocă mai mult timp activităților care contează cu adevărat pentru tine cu grija de a nu cădea într-o comoditate mentală exagerată (aici atenție la timpul consumtat în fața televizorului sau pe computer!).

Nu în ultimul rând, acceptă-te așa cum ești și vei învăța multe despre tine! Deschide o nouă carte și uită toate îngrijorările. Ai intrat într-un nou an cu noi așteptări, noi oportunități și șanse, cu provocări noi și oameni care să te susțină pe parcursul lor. Succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]