Noua lege a pensiilor: Beneficiarii pensiilor de urmaşi pot cumula pensia cu salariul indiferent de cuantum

[img_assist|nid=26304|title=.|desc=|link=none|align=right|width=350height=250]Începând cu data de 1 ianuarie 2011, dată la care a intrat în vigoare Legea nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii, tinerii care au calitatea de urmaşi ai unor foşti asiguraţi în sistemul public de pensii pot cumula pensia cu veniturile obţinute indiferent de cuantumul acestora, potrivit noii legi a pensiilor.

În acest sens, tinerii care au până în 26 ani şi îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, dar care au avut drepturile de pensie suspendate până la data de 31 decembrie 2010, în temeiul Legii 19/2000, deoarece veniturile brute lunare realizate au depăşit o pătrime din salariul mediu brut lunar, pot solicita Casei Judeţene de Pensii reluarea drepturilor de pensie.

În acest sens este necesară depunerea de către cei în cauză a unei cereri de reluare în plată, cerere ce trebuie însoţită de o copie a cărţii de identitate, dovada continuării studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii (adeverinţă), un cupon de pensie sau decizia prin care Casa Judeţeană de Pensii a acordat drepturile de pensie de urmaş.

.

Comentarii

20/09/11 09:59
Vizitator

orice angajat este asigurat la sanatate, pensie , somaj, deci automat si tatal tau a fost asigurat in sistemul public de pensii.

18/06/11 00:11
Mitrea Andreea

Buna seara , am si eu o nelamurire , eu beneficiez de aceasta pensie de urmas de pe urma tatalui meu , am aflat de curand de aceasta noua lege care s-a dat si ma nelamureste acest paragraf : " tinerii care au calitatea de urmaşi ai unor foşti asiguraţi în sistemul public de pensii pot cumula pensia cu veniturile obţinute indiferent de cuantumul acestora " ...adica eu am inteles din tot paragraful ca eu beneficiez de aceasta pensie doar daca tatal meu era pensionar ??

Sper sa-mi raspundeti . Multumesc.

02/03/11 16:37
natalia

Buna ziua, am si eu o nelamurire, in urma cu un am tatal meu a decedat, si am beneficiat de pensia de urmas...intre timp m-am angajat, mai exact din data de 01.01.2011, sunt angajata cu carte de munca, iar salariul meu depaseste minimul pe economie...mai am dreptul la pesia de urmas sau nu?..din cate am citit se pare ca as avea insa vreau sa fiu sigura. Va multumesc

23/07/14 15:00
diana bogdan

Buna ziua. Am 66 de ani si beneficiez de o pensie de urmas , in valoare de 325 ron , de 11 ani de la decesul sotului meu. Anul asta as vrea sa ma angajez cu norma intreaga la o societate. As vrea sa ma ajutati si sa ma lamuriti daca angajarea mea va duce la anularea pensiei de urmas sau nu. Sau care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc ca norma de angajare , beneficiind si de salariu si de pensia de urmas. Si as mai avea o intrebare, daca pensia mea de drept este de 200 ron si cea de urmas este 325 ron le pot acumula intr-unul singur. Va multumesc cu respect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]