Noul premier desemnat de Băsescu este Theodor Stolojan

După zece zile de negocieri între partidele parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a convocat ieri, liderii formaţiunilor politice la Palatul Cotroceni pentru consultări. La finalul acestor discuţii, preşedintele a anunţat că îl va desemna pe Theodor Stolojan pentru funcţia de prim-ministru. În discursul susţinut la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu şi-a justificat opţiunea, explicând că a optat pentru un om capabil şi cu suficientă autoritate. De asemenea, preşedintele a precizat că „mandatul domnului Stolojan, în cazul în care va primi votul parlamentului, este unul de patru ani, şi nu unul fragmentat”.Vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, i-a mulţumit şefului statului, şi a declarat că doreşte o colaborare cu PSD, PD-L şi UDMR.

Liderul PD-L B.N, deputatul Ioan Oltean şi-a manifestat încă din timpul campaniei, opţiunea că, Theodor Stolojan este cea mai potrivită persoană pentru funcţia de premier, pentru că „este un om capabil să înţeleagă resorturile crizei economice, ca să poată să o gestioneze”.

Deputatul PSD Radu Moldovan, preşedintele organizaţiei judeţene PSD caracterizează desemnarea lui Stolojan ca şi prim-ministru, astfel: „în mod cert este decizia preşedintelui, un lucru negociat între cele două partide PSD şi PD-L. Eu sper ca domnul Stolojan să se ridice la nivelul aşteptărilor noastre, pentru că ne aşteaptă o situaţie grea, o situaţie de criză economică, pe care trebuie să o depăşim”.

Stolojan a menţionat că doreşte formarea noului Guvern în zece zile şi instalarea guvernului, cel mai târziu pe 22 decembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]