Noul președinte al Academiei Române este un apropiat al bistriţenilor !

Noul președinte al Academiei Române, apropiat al bistriţenilor participând la o serie de conferinţe şi evenimente în judeţul nostru!

Trei academicieni au candidat astăzi la cea mai înaltă poziție a acestui for: Victor Voicu - președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române, Bogdan Simionescu - vicepreședintele Academiei Române şi Ioan-Aurel Pop.
Ioan Aurel Pop (63 de ani), rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este noul președinte al Academiei Române. Acesta a obținut 86 de voturi, iar pe locul al doilea s-a situat Victor Voicu, cu 56 de voturi. Ioan Aurel Pop a fost propus candidat de secția de Științe Geonomice.
Președintele Academiei Române este ales din rândul membrilor titulari, pentru un mandat de 4 ani și poate fi reales o singură dată. Vineri, 20 aprilie 2018, vor avea loc alegerile pentru celelalte funcții din Biroul de Prezidiu: patru vicepreședinți și un secretar general.
Ioan-Aurel Pop este din 2012 rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat în prezent la al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior. Este profesor universitar, doctor în Istorie, membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Române din 2010 și membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg) din 2013. În 2015, a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.
"Este o veste minunată! Merita din plin această funcţie. Este cel mai tânăr presedinte din ultimii ani. Academia Română o să trăiască o nouă etapă, o să fie mult mai prezentă în viața societății românești. Nu se putea o alegere mai bună în acest AN atât de important pentru noi românii" spune ministrul secretar de stat în ministerul Culturii, Alexandru Pugna.
....................
La sărbătoarea Astrei Năsăudene de anul acesta academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca a spus, printre altele: „Nu poţi să-ţi critici ţara, poţi să critici un individ, un partid, o instituţie, dar nu ţara. Acum 100 de ani, intelectualii şi poporul au mers mână în mână... Mai întâi avem obligaţia să studiem şi apoi să vorbim că de aia ne-a dat Dumnezeu minte. Acest popor are un adăpost care se numeşte România, pe care nu trebuie s-o criticăm. Astra a ştiut să îşi poarte întotdeauna menirea”, fiind aplaudat la scenă deschisă de întreaga asistenţă.
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/1970291323221794/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5