Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine !

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură. Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească. Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri. Şi-acum aud că România se duce fix în faliment. Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidar nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea. Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate. Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică l-aţi transformat în monstru. Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, militarul, poliţistul, jandarmul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordinea procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât. Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie. Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot. Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani - pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la salariaţi şi de la pensionari ! - V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero.

Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România. Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri ! Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă. Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere. Cu ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi ! Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi. După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite. După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 350 sau 600 de lei.

1. Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor. Sau la profesor.

2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege. După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Asta este România, Băsescule, (că pentru mine nu eşti preşedintele ţării ci PRIMA LIPITOARE a ţării !) O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Vă este mai la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă. Dar feriţi-vă de ei când nu vor mai avea nimic de pierdut ! Nici măcar viaţa !

Lt.col.rz. ing. Gheorghe NEDELCU

Comentarii

12/06/10 18:25
Vizitator col.i...

Deocamdata nu trebuie decat sa asteptam si sa monitorizam actiunile "dusmanului".Asteptam rezultatul motiunii,daca trece ,trebuie sa ne implicam in rezolvarea cat mai grabnica a problemelor grave ale tarii si neamului nostru romanesc!
Trebuie insistat pe efectuarea unui referendum ptr.demiterea lui basescu si scoaterea din viata politica a pdl-ului,tragerea la raspundere a tuturor membrilor guvernului pd-l-udmr si ind. care au mintit poporul si pusi sa plateasca cu averile lor toate matrapazlacurile acestuia de un an si jumatate incoace!

04/06/10 17:26
Vizitator

Demascati toti parazitii de politicieni locali de langa filialele dvs. care au afaceri cu primariile si modul cum sug fondurile publice locale in cardasie cu primarii si consilierii, plus spagile grase luate la lucrari publice neexecutate!

04/06/10 13:05
voinea

Sunt total de acord cu cele scrise de dumneavoastra.Principalul vinovat este clasa politica mafiota, imbogatita prin rapt ordinar.Ne-au tras in piept cu acel vot uninominal schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90% sub atenta supraveghere a mafiotului sef si au acaparat si puterea politica dupa ce au furat toate bogatiile acestei tari.As fi dorit de la dumneavoastra sa ne sugerati si cateva cai de actiune pentru iesirea din situatia in care ne aflam.Credeti ca mai este timp sa asteptam alegerile din 2012 pentru a nu mai permite nici unui astfel de nemernic sa mai patrunda in parlament?Putem face asta sau este nevoie sa actionam acum cu toate fortele pentru arestarea acestor nemernici si confiscarea tuturor averilor acumulate necinstit?
Eu unul nu cred ca in 2012 natia romana se va trezi si va sti ce sa faca.
Cu deosebita stima,
Col(r)ing.Voinea Ion

03/06/10 22:36
Ioan

....................................
"1B. Scopul şi obiectivele partidului
Art. 5 (1) În acţiunea sa politică, Partidul Democrat Liberal, ca partid popular, urmăreşte
respectarea valorilor universale ale libertăţii umane, respectarea valorilor tradiţionale ale poporului
român şi înfăptuirea justiţiei. Misiunea sa este crearea unei societăţi capitaliste moderne în
România, bazată pe dezvoltare economică şi pe principiul solidarităţii.
(2) În activitatea sa, Partidul Democrat Liberal urmăreşte numai obiective politice, promovează
valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic şi principiile democraţiei constituţionale. Partidul
Democrat Liberal îşi asumă ca obiectiv principal reprezentarea valorilor fundamentale ale
democraţiei pe scena politică românească, precum şi dialogul şi colaborarea cu toate forţele politice
democratice.
Art. 6 (1) Prin vocaţia sa naţională, Partidul Democrat Liberal este partidul intereselor actuale şi de
perspectivă ale naţiunii române, ale fiecărui cetăţean al României.
(2) În realizarea obiectivelor sale, Partidul Democrat Liberal acţionează pentru antrenarea tuturor
cetăţenilor la dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti ca societate democratică, liberă,
2
dreaptă şi paşnică, în care fiecare cetăţean să aibă şanse egale să dobândească bunăstare, prin
concurenţă liberă şi loială.
(3) În conformitate cu prevederile prezentului statut şi ale programului său politic, Partidul
Democrat Liberal asigură promovarea principiilor democraţiei în scopul consolidării statului de
drept şi acţionează prioritar pentru realizarea următoarelor obiective politice:
a. construirea unei societăţi în care fiecare cetăţean al României să se bucure de libertate şi de
prosperitate;
b. respectarea necondiţionată a demnităţii umane, garantarea drepturilor şi libertăţilor
fundamentale ale omului, separaţia puterilor în stat şi pluralismul politic;
c. asigurarea dreptului la liberă exprimare şi a libertăţii depline a presei;
d. garantarea proprietăţii private, a concurenţei loiale în activitatea economică şi încurajarea
liberei iniţiative;
e. participarea activă a României la construcţia europeană şi respectarea angajamentelor
asumate în calitatea sa de membru al organismelor europene şi internaţionale;
f. înfăptuirea justiţiei şi asigurarea egalităţii în faţa legii a tuturor cetăţenilor;
g. recunoaşterea rolului comunităţii şi al familiei, al tradiţiei, al culturii şi al religiei în
păstrarea identităţii naţionale;
h. respectarea principiului subsidiarităţii, al descentralizării şi al autonomiei locale;
i. asigurarea suveranităţii naţionale, a independenţei, a unităţii şi a integrităţii României, în
condiţiile generate de statutul de membru al Uniunii Europene;
j. combaterea oricăror discriminări în viaţa politică, economică şi socială;
k. creşterea nivelului de educaţie şi de cultură, în scopul integrării în civilizaţia europeană şi al
consolidării democraţiei, inclusiv prin încurajarea participării cetăţenilor la viaţa publică;
l. încurajarea dezbaterii şi a schimbului de idei, atât în interiorul, cât şi în exteriorul
partidului;
m. pregătirea temeinică pentru participarea la guvernare şi garantarea folosirii tuturor resurselor
Partidului Democrat Liberal pentru guvernarea eficientă, în beneficiul tuturor cetăţenilor
României;
n. raportarea permanentă a direcţiilor de acţiune politică stabilite prin Programul Politic al
partidului la nevoile reale ale României, în scopul asigurării eficienţei politice şi a
progresului social.
(4) Pentru realizarea obiectivelor sale politice, Partidul Democrat Liberal acţionează prin
reprezentanţii săi în Parlament, Guvern, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, orice
alte instituţii şi organisme în care partidul este reprezentat, precum şi prin dialogul şi cooperarea
permanentă cu partidele politice democratice, sindicatele, organizaţiile neguvernamentale, cu
structurile societăţii civile şi cu mediul de afaceri......."

Citat din Statutul PDL!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5