Nu mai puţin de 12 şoferi sancţionaţi pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Trei permise reţinute

     Polițiștii structurilor rutiere împreună cu cei de la transporturi au derulat, la începutul săptămânii, acțiuni pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, din județul nostru.

     „Cu această ocazie, 23 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, Biroului Rutier și formațiunilor rutiere orășenești au desfășurat controale privind respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație ce se impun în aceste zone.

     Astfel, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost reținute opt permise de conducere, trei dintre acestea fiind pentru încălcarea legislației în vigoare privind trecerea la nivel cu cale ferată.”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Polițiștii vă recomandă să respectați regulile de circulație și să manifestați o atenție sporită atunci când sunteți participanți la traficul rutier!

***

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația autovehiculelor la intersecția cu cale ferată are ca urmare sancționarea contravențională a conducătorului auto cu 9-20 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Dovada se eliberează fără drept de circulație.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]