Nu rata ! Azi, Concert aniversar cu ocazia Zilei Muzicilor Militare

În fiecare an, la 1 iulie, este sărbătorită Ziua Muzicilor Militare, amintind astfel de înfiinţarea primei fanfare militare, prin Regulamentul Organic din 1 iulie 1831, la Iaşi, în cadrul ”Strajei Pământeşti”.
Pentru marcarea acestui eveniment, Muzica Militară a garnizoanei Bistriţa, sub bagheta domnului plutonier adjutant Bogdan Bejinaru, va susţine un concert aniversar, duminică, 1 iulie, începând cu ora 17.00, în Parcul Municipal Bistriţa.
De-a lungul timpului, muzicile militare au avut un rol important în diferite momente care au marcat istoria ţării noastre, în cadrul manifestărilor culturale şi sociale, precum şi pe front alături de trupele româneşti.
Complexitatea repertoriului, disciplina de ansamblu, virtuozitatea, şi nu în ultimul rând, nivelul interpretativ ridicat, sunt doar câteva din argumentele care au impus cu succes muzica militară în viaţa concertistică. Acest lucru este dovedit de numeroasele turnee şi concerte, atât în ţară cât şi în străinătate.
Testul timpului a consacrat muzica militară ca un reper artistic important în viaţa culturală judeţeană, naţională şi internaţională, de aceea vă aşteptăm cu drag să-i aniversăm împreună!

OFIŢER CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent

Andreea-Maria MUREŞAN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]