Numărul tinerilor absolvenţi înscrişi în evidenţele A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud a scăzut cu 33% faţă de anul trecut

Începând cu data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2016 - 2017, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud s-au înregistrat 284 de absolvenţi.

În perioada similară a anului trecut, în baza noastră de date existau înregistraţi 860 de absolvenţi. Având în vedere numărul de absolvenţi din 2016 şi cel din 2017, procentul celor care s-au prezentat la A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud în acest an reprezintă 33% din numărul celor de anul trecut.

Din totalul de 284 de absolvenţi înregistrati, 121 beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Înregistrarea absolvenţilor la agenţie, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Dintre facilităţile acordate absolvenţilor pentru stimularea încadrării în muncă şi stimularea  mobilităţii, A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud acordă prima de încadrare şi primele de mobilitate.

La rândul lor, angajatorii beneficiază de subvenţii din partea A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud la încadrarea în muncă a absolvenţilor. Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei”, a declarat Otilia Râpan, director executive AJOFM Bistriţa-Năsăud.

A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud vine în sprijinul încadrarii în muncă a absolvenţilor şi în acest sens va organiza, “Bursa locurilor de munca pentru absolvenţi”. Anul acesta, acest eveniment va avea loc în data de 20 octombrie, la sediul instituţiei.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]