Nuntă de aur la Prundu Bârgăului

În cea de a treia zi de Paşte, scena din faţa „Pavilionului cultural” din Parcul cu castani, a fost locul de desfăşurare a unui spectacol muzical susţinut de artiştii Ansamblului folcloric „Plaiurile Bârgăului”, prezentat de Ioana Suciu, directoarea Căminului Cultural din Prundu Bârgăului, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Ciupa şi coregrafia lui Valentin Ciurea şi Florin Flămând, în care au evoluat tineri şi tinere din întreaga Vale a Bârgăului, precum: Anuţa Sălăgean, Florina Bălan, Andreea Burlui, Cristina Bugnar, Andreea şi Maria Pavelean, după care a urmat melodii de muzică uşoară şi folk, susţinute de Izabela Miron şi Andrada Băieşiu, de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”, din Bistriţa, conduşi de profesoara Cristina Bălan, spctacolul încheindu-se cu recitalul lui Ioan Tomoroga.
O frumoasă surpriză a spectacolului a constat într-un emoţionant moment aniversar în care au fost premiaţi şi felicitaţi, de către primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Toader Crişan, unsprezece perechi de locuitori ai comunei, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, serbând „Nunta de aur” în felicitările numeroşilor consăteni şi consilieri locali, participanţi la acest eveniment.
Au fost felicitate şi premiate următoarele perechi: Beşa Vasile şi Ioana, 50 ani în octombrie 2012, Bruj Vasile şi Măriuca, 50 ani în octombrie 2012, Bruj Petru şi Tonica, 50 ani în octombrie 2012, Ruscău Vasile şi Ioana, 50 de ani la 05.01. 2013, Tanca Gheorghe şi Ioana, 53 de ani, Bălan Dumitru şi Eugenia, 50 de ani în 2012, Tăloi Toader şi Ioana, 50 de ani în februarie 2013, Polac Ioan şi Terezia, 50 de ani în decembrie 2012, Vrăsmaş Leon şi Palagia, 53 de ani, Moişan Niculae şi Eugenia, 53 de ani, Moldovan Maftei şi Floarea, 50 de ani în februarie 2012.
Sărbătoriţii au primit fiecare câte o „Diplomă aniversară”, cu menţiunea: „Se acordă familiei cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsnicie, aducând totodată felicitări pentru felul cum a-ţi reuşit să fiţi, un exemplu pentru comunitatea noastră.”, însoţită de un plic având suma de 500 lei, care au fost înmânate, alături de felicitările de rigoare, de către primarul Doru Toader Crişan şi viceprimarul Ioan Cioncan.
Dintre cei aniversaţi a mulţumit Ioana Beşa, vestit rapsod al Văii Bârgăului, neîntrecuta „socăciţă” mereu prezentă la festivalele „Alaiul Nunţilor de pe Bârgău”, care s-a exprimat în versuri adresate primarului şi viceprimarului comunei.
Cu adâncă emoţie, Lenuţa Tăloi a citit poezia Cine are părinţi, a lui Adrian Păunescu şi versuri proprii închinate părinţilor săi, Ioana şi Toader Tăloi, premiaţi pentru aniversarea a 5o de ani de căsnicie, împliniţi în februarie 2013.
A fost împărţite, chiar de către primarul Dorel Crişan şi viceprimarul Ioan Cioncan, ouă roşii tuturor celor prezenţi şi a fost acordată o masă pentru cei aniversaţi, familiile şi prietenii prezenţi la această emoţionantă întâlnire culturală ţinută la finalul sărbătorilor pascale.
Menţionăm că organizarea acestei manifestări a fost iniţiată de primarul Doru Crişan, viceprimarul Ioan Cioncan, ajutaţi de următorii sponsori: S.C. Vrânceana - Rareş Vrâncean, Non stop – Flaviu Popandron, Trans Bitum – Adi Floruţ, Hidrosfer, Îndemânarea şi Duţu Trişcă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5