O artistă din judeţ s-a călugărit

În urmă cu câţiva ani a fost lansat albumul de muzică populară „De la Telciu în sus pe vale”, în cadrul unui spectacol folcloric la care au participat artişti din judeţul nostru. Atunci, în august 2010, la eveniment, Căminul Cultural din Telciu era neîncăpător, sătenii susţinând pe tinerele interprete Floarea şi Maria Apostol, surorile care aduceau în faţa iubitorilor de muzică populară, primele lor cântece, adăpate cu apa de la izvorul Sălăuţei, de pe Valea lui Stan, sau Valea Dragostei, cum îi spunea Valeria Peter Predescu, artista noastră care a luat drumul frumuseţii dintr-o casă ţărănească situată în apropierea tinerelor interprete. Anii au trecut, cele două surori au urmat Liceul de Muzică din Cluj, iar mai apoi, destinul a făcut ca Maria Apostol să urmeze drumul călugăriei, renunţând la scenă. Ea este acum mai aproape de Dumnezeu prin rugăciuni, făcând parte din soborul de maici de la Mănăstirea Dobric, coordonat de Maica stareţă Veronica. Între timp, Maria a urmat şi cursurile unei şcoli de farmacie, lucru util mai ales pentru faptul că la mănăstire este un centru pentru persoane vârstnice. La Dobric o putem vedea de acum la fiecare moment de rugăcune pe călugăriţa Maria, care cântă acum în strana mănăstirii.
Îi dorim sănătate şi putere de a-şi duce misiunea pe drumul greu al vieţii monahice.

Floarea s-a căsătorit la Cluj şi duce mai departe cântecul popular, fiind des prezentă la Mănăstirea Dobric, acolo unde este sora ei.

.

Comentarii

17/06/17 23:15
floarea

Doar Floarea a facut liceul de muzica la Cluj, liceu pe care nu l-a terminat,iar Maria a facut Post-Liceala in domeniul farmaciei!
Sotul ei este tot din Telciu si locuiesc acolo!
In ceea ce priveste cariera in muzica, nu este nimic nou de zis, nu a mai facut nimic in aceasta privinta, doar in urma cu 3 ani a filmat niste videoclipuri, probabil acuma pregatesc ceva nou!
Mult succes pe mai departe va doresc si asteptam cu drag sa ne incanti cu vocea!

18/06/17 23:15
prof. Norbert V

Superioritatea fiinţei umane stă în aceea că uneori este capabilă să sacrifice clipa în favoarea eternităţii.

20/06/17 10:21
floarea

Serios??!!?!
Daca am scris ca nu e adevarat ce scrie in articol....n-ati publicat!!!!
Ce incercati sa promovati? Minciuna, prostia????
Floarea nu a terminat liceul, a ramas repetenta! Si nu s-a casatorit la Cluj nicidecum,sotul e tot din Telciu si ei locuiesc in Telciu!!!Maria nu a facut liceul in cluj, doar Postliceala!
In ceea ce priveste cariera muzicala, nu a mai facut nimic !!! Si artista care s-a calugarit, nu a ajuns sa fie artista, degeaba o numiti asa!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]