O atractivă, edificatoare şi cuprinzătoare Expoziţie Filatelică dedicată bicentenarului poetului Andrei Mureşanu

La Centrul de Documentare şi Expoziţii aparţinând Palatului Culturii Bistriţa, în cadrul Muzeului Filatelic Societatea Filatelică „Bistriţeana”, condusă de Mircea Calu, a fost organizată o microexpoziţie filatelică dedicată momentului aniversar deosebit şi de importanţă istorică şi socială, de o sensibilitate aparte, la care autorul Imnului Naţional, marele şi valorosul poet ardelean Andrei Mureşanu, a fost sărbătorit la împlinirea a 200 de ani de la naştere. De menţionat faptul că este singurul Muzeu Filatelic din România, Bistriţa fiind astfel un exemplu demn de urmat.
În cadrul acestei edificatoare expoziţii există un exponat intitulat „Mari români de-a lungul timpului”, de maximafilie, a elevului Stancu Cristian de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”.
De asemenea, în cadrul muzeului sunt expuse ilustrate maxime ale oamenilor de cultură din patrimoniul literar-cultural românesc.
Cu acest prilej, Societatea Filatelică „Bistriţeana” a emis o medalie comemorativă dedicată valorosului poet paşoptist Andrei Mureşanu.
Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc”, împreună cu Societatea Filatelică „Bistriţeana” a editat un set de ilustrate având pe avers portretul şi marca poştală a poetului A. Mureşanu, iar pe revers Imnul Naţional al României.
La Oficiul Poştal Bistriţa 1, în 16 noiembrie, pentru obliterarea (ştampilarea) corespondenţei s-a folosit o ştampilă specială dedicată acestei aniversări.
Un eveniment pentru sufletul neamului românesc.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]