O bună practică în învăţământ – Săptămâna meseriilor şi-a desemnat câştigătorii

Exemple de bună practică şi colaborare benefică, de ambele părţi, între CCI B-N şi IŞJ B-N s-a materializat şi finalizat printr-o eficientă premiere şi stimulare a elevilor din învăţământul profesional, în cadrul unui concurs de echipaje desfăşurat în „Săptămâna meseriilor”, care s-a derulat în cadrul unor societăţi private care au nevoie acută de forţă de muncă calificată, necesară şi cu putere de absorbţie.
În sala de şedinţe a IŞJ B-N a avut loc premierea festivă a câştigătorilor locurilor I-III la cele patru profile-meserii, în prezenţa prefectului judeţului – Ovidiu Frenţ, a preşedintelui CJ B-N – Radu Moldovan, inspectorului şef al IŞJ B-N – prof. Camelia Tabără, managerului Centrului Europe Direct Bistriţa– Monica Mureşan, echipajelor participante, profesorilor-instructori, sponsorilor şi specialiştilor din cadrul societăţii.
Inspectorul şef al IŞJ B-N, prof. Camelia Tabără a subliniat rolul şi importanţa acestei utile şi necesare activităţi pentru orientarea profesională a elevilor de clasa a VIII-a şi buna colaborare cu CCI B-N, CJ B-N, Prefectura B-N în modernizarea şi susţinerea unui învăţământ dual.
Preşedintele CJ, Radu Moldovan, a opinat asupra fenomenului şi activităţii, precizândcă este o iniţiativă pe care o salută, aşteaptă noua Lege a Învăţământului. „Ce s-a realizat este solitar şi benefic, iar una din priorităţile învăţământului este legătura cu viaţa, 10 clase obligatorii este o formă practică de formare a elevilor şi în meserii necesare mediului privat, iar şcolile profesionale şi liceele tehnologice trebuie să găsească modalitatea de a-i repartiza şi încadra în muncă pe absolvenţi, pe baza unui contract, societăţile putându-le acorda burse în acest sens”.
Prefectul Ovidiu Frenţ a făcut o pertinentă observaţie asupra necesităţii forţei de muncă şi practicarea unui învăţământ dual, sesizând faptul că „Este o inflaţie de oameni cu studii superioare, care plimbă diplomele, iar alegerea unei meserii în cadrul şcolilor profesionale nu este o greşeală, unii angajatori oferind salarii bune .
Reprezentanta CCI B-N, Monica Mureşan a mulţumit IŞJ pentru colaborarea deosebită, iar exemplele de bună practică trebuie să continue şi să se revigoreze învăţământul profesional.
După proiecţiile activităţilor desfăşurate de echipajele participante în concurs s-a trecut la premierea şcolilor şi elevilor participanţi la întrecerile din cadrul „Săptămâna meseriilor”.
Au fost acordate premii în obiecte şi diplome din partea sponsorilor, cât şi din partea CCI B-N, la profilele intitulate sugestiv „Grădinarul creativ”, „Sudorul cel mai bun”, „Bucătarul-Chef”, „Electricianul îndemânatic”, fiind primite obiecte de grădinărit, aparate de sudură performante, truse speciale de electrician etc.
O manifestare pentru integrare şi revenirea la matcă a învăţământului profesional, care este util şi benefic societăţii şi elevilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5