O bunică din Bistriţa, cercetată pentru că a încercat să-şi scoată ilegal nepoata din ţară

O fetiţă în vârstă de patru ani a fost găsită ascunsă sub o pătură, într-un microbuz ajuns la Punctul de Frontieră Petea (Satu Mare), în timp ce bunica ei încerca să o scoată ilegal din România, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetul Marmaţiei.

"În data de 11 martie 2016, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un microbuz marca Ford, în care se afla ca pasageră Sonia V., de 59 ani, domiciliată pe raza judeţului Bistriţa Năsăud", conform ITPF.

La controlul efectuat asupra microbuzului, polițiștii de frontieră au descoperit o fetiță, în vârstă de 4 ani ascunsă sub o pătură, în compartimentul marfă al mașinii, într-un spațiu amenajat pentru odihnă.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că minoră este nepoata pasagerei. La cercetări aceasta a declarat că intenționa să ducă fetița în Germania la părinții ei și pentru că nu deținea împuternicire notarială din partea părinților, a decis să o ascundă sub pătură”, se arată în comunicatul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]