O familie din Rodna a rămas fără acoperiş deasupra capului

Un incendiu izbucnit, cel mai probabil, de la un coş (burlan) de fum amplasat necorespunzător, a lăsat pe drumuri o familie din Rodna. Mai bine de patru ore şi jumătate s-au luptat pompierii cu flăcările, pentru a limita păe cât posibib pagubele.

        Duminică seara, prin numărul de urgenţă unic 112, a fost sesizată  izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din comuna Rodna. “Au fost alocate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Sângeorz Băi şi două autospeciale de lucru cu apă ale pompierilor voluntari din Rodna, respectiv Maieru. În momentul sosirii la locul evenimentului, salvatorii au constatat că întreaga casă, construită în cea mai mare parte din lemn, era cuprinsă de flăcări, însă din fericire nu au fost persoane care să fi rămas blocate în imobil. Pompierii au evacuat două animale adăpostite într-una din anexele gospodăreşti din apropiere, iar apoi au procedat pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta violent, cu flacără deschisă, susţinută de cantitatea mare de material combustibil din proximitate”, menţionează  plt. Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN. 

        Potrivit sursei citate, pe parcursul intervenţiei care a durat aproximativ 4 ore şi 30 de minute, s-a reuşit evacuarea unor bunuri materiale din casa afectată de flăcări (o sobă metalică, o canapea etc.). În urma incendiului, au ars acoperişul casei în proporţie de 90 % (cca. 80 mp), materiale textile, lemn de foc depozitat în apropierea casei şi alte materiale combustibile din interiorul imobilului şi din apropiere şi s-au degradat tavanul şi pereţii locuinţei.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]