O floare astristă

Virginia Brănescu

Ce este o floare?
Un preambul al rodului. O oază de frumuseţe trecătoare. Iar când se stinge apare rodul.
Când o femeie poartă numele de floare, pare o predestinare: Viorici, Margarete, Roze, Brânduşe, Crine, sau pur şi simplu Floare!
Floarea Pleş este o floare astristă. S-a nimerit să fie preşedinta organizatiei ASTRA din oraşul Năsăud.
M-a impresionat destinul acestei doamne. Destin de luptătoare, gasit ceva mai rar la femei.
Rămasă văduvă dupa pierderea soţului, apoi pierzându-şi şi unicul fiu, şi-a găsit un rost intrând în lupta pentru cultură.
Pe când unii oameni se zbat pentru a-şi acumula averi ilicite, această doamnă se luptă pentru promovarea frumuseţii, a artei, sau a culturii în general.
ASTRA oraş Năsăud este o filială a Despărţământului ASTREI judeţene, poate una din cele mai active organizaţii din ţară, acest fapt datorându-se zelului preşedintei, doamna Floarea Pleş.
Veşnic pe drumuri şi în căutare de noi teme pentru adunările ASTREI oraş Năsăud, doamna Pleş rar poate fi găsită acasă şi numai seara.
În cadrul adunărilor doamna Pleş aduce în faţă artişti, oameni de ştiinţă, ori alţi luptatori pe tărâm cultural, cărora le face cunoscute creaţiile spre a fi modele pentru cei tineri.
Fiind mâna dreaptă a preşedintelui Despărţământului ASTREI din judeţul Năsăud, domnul Seni i-a făcut în două rânduri câte un frumos portret, publicat în RĂSUNETUL, în care portret arăta şi aportul administrativ al doamnei, de profesie economistă. La fel şi domnul Mititean, preşedintele Ligii Scriitorilor din judeţ, a felicitat-o călduros în revista CETATEA RODNEI, cu ocazia zilei de naştere a doamnei.
Răsfoind unele reviste de literatură am constatat că doamna Pleş publică şi versuri, dar nu i-a acordat prioritate acestei munci.
Doamna Pleş fiind o persoană vioaie şi plină de entuziasm, reuşeşte să convingă şi să aducă mereu noi membri în organizaţie.
Eu i-am adresat doar câteva modeste versuri, în semn de preţuire şi admiraţie:
Harnică şi luptătoare,
Ea rămâne veşnic Floare,
Pentru ASTRA cea străbună
Pe nasaudeni i-adună !

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]