O floare, o candelă și-o poezie eminesciană

Alexandra Cristiana Sigmirean, clasa a VII-a Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Prietenii mai mici ai lui Eminescu din grupa de jurnalism de la Palatul Copiilor Bistrița, coordonați de profesoara Ionela Nușfelean, alături de prietenii mai mari ai Poetului de la Inspectoratul Școlar Județean BN, reprezentați de doamna inspector de limba și literatura română Claudia Feldrihan, au hotărât să se întâlnească la statuia marelui poet român Mihai Eminescu din Piața bistrițeană care-i poartă numele, în 15 ianuarie a. c., când s-au împlinit 171 de ani de la nașterea lui, în semn de omagiu.

Deși participanții au petrecut puțin timp lângă statuia lui Eminescu și au trebuit să păstreze distanța, ei au trăit un timp minunat împreună. I-au așezat o floare, au împărtășit un gând legat de poet și, pe lângă cuvintele frumoase spuse, au recitat versuri din minunatele poezii ale lui, au aprins câte o candelă și au spus o rugăciune în memoria poetului Mihai Eminescu.

Floricele lor s-au adăugat după alte flori, așezate de scriitori, de Revista „Mișcarea literară”, Societatea Scriitorilor din Bistriţa -Năsăud, Biblioteca Județeană BN și de alți prieteni ai lui Eminescu. Statuia era toată înflorită! Instantaneele fotografice au fost realizate de mămicile participante și de adolescentul Alex Hortopan, fratele unei eleve.

Jurnalista în devenire Ana Ciobanu, clasa a VI-a, e convinsă că: „Eminescu sigur a fost fericit că nu am uitat de ziua lui. Și el ne-a dat câte un cadou nouă: mai multă creativitate și mai multe idei.”

Activitatea s-a derulat și-n cadrul proiectului "O săptămână eminesciană", în desfășurare în aceste zile la Palatul Copiilor Bistrița.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5