O nouă autospecială pentru ISU Bistriţa

Dacă în urma cu 15 ani, prin sprijinul logistic oferit de pompierii germani, judeţul Bistriţa – Năsăud se afla printre primele cinci judeţe din ţară dotate să intervină la accidente rutiere cu accesorii de descarcerare, astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bistriţa” a primit o autospecială de intervenţie marca Mercedes, cu o capacitate a rezervorului de apă de 2500 l, ce urmează să fie alocată unei subunităţi a inspectoratului, în funcţie de necesitatea operativă a zonei de competenţă.

O delegaţie a pompierilor germani, condusă de comandantul pompierilor din regiunea Aachen, domnul Bernd Hollands, a însoţit această autospecială, iar sprijinul acestora nu s-a oprit aici. Pompierii bistriţeni au beneficiat, în urma vizitei delegaţiei din Germania, de accesorii necesare intervenţiilor, echipamente de protecţie, bocanci şi alte materiale, atât de importante în gestionarea situaţiilor de urgenţă care ne sunt direcţionate spre gestionare. Început în anii 2000, parteneriatul pompierilor militari bistriţeni cu omologii germani din Kohlscheid, Herzogenrath s-a dovedit, în timp, a fi de un real ajutor pentru comunitatea salvatorilor din judeţul Bistriţa – Năsăud, scriu reprezentanţii ISU Bistriţa pe pagina lor de Facebook.

Primirea oficială a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul inspectoratului, unde delegaţia pompierilor germani a primit din partea salvatorilor bistriţeni o placheta a unităţii şi tricouri personalizate, inscripţionate cu ”Pompieri”. Alături de reprezentanţii I.S.U. ”Bistriţa”, au fost prezenţi subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Pugna, col. (r) Condrate Ştefan – fost inspector şef al unităţii, iniţiatorul parteneriatului româno - german şi comandanţii celorlalte arme din judeţul Bistriţa – Năsăud.

 

Foto: Facebook

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]