O nouă carte de poezii a lui Teo Vrăsmaș

“Poeme rebele”, Editura Solon, volum ingrijit de Nicu Vrăsmaș, este noua apariţie editorială cu poezii publicate în premieră, ce contribuie la cunoaşterea scriitorului Teo Vrăsmaș, dispărut premature dintre noi.
“Cartea cu poeziile lui Teo Vrăsmaș trebuia să vadă demult lumina tiparului, fiind pregătită cu minuțiozitate de către autor, ca volum de debut al acestuia, încă din anul 1977, într-un manuscris xerografiat, cuprinzând numeroase fotografii, preluate de la nume cunoscute ale vremii, pe care le-a menționat și alăturat, realizând un veritabil album cu poeme, uneori rebele, închinate drumeției, geografiei, istoriei și turismului, care să apară odată cu împlinirea unei vârste rotunde a poetului, pe care nu a mai avut șansa ca să o marcheze, trecând prematur în veșnicie. Au trecut două decenii de la moartea celui care nu a avut șansa de a publica, în volum, pe timpul vieții, iar odată ce vremea a trecut, uitarea amenința să se aștearnă, definitiv, peste opera sa. Versurile sale conturează portretul unui adevărat poet, deși mai puțin cunoscut, care a întrat în memoria vie a contemporanilor și a fost apreciat de generația sa” declară Nicu Vrăsmaș.
Prin grija prof. Rafila Mureșan au fost tipărite, postum, la editura bistrițeană Karuna, două volume de poezii ale lui Teo Vrăsmaș, întitulate: De dragoste și dor (2007) și Versuri rebele (2008), apoi fratele Nicu a continua cu placheta bilingvă, româno-franceză, Nori dantelaţi – Nuages Denteles, la Editura Eikon, Cluj – Napoca (2008), iar Editura Charmides a publicat la final de 2018 Raze de suflet.
Volumul de faţă conține 54 poezii, cu ilustrații adecvate pentru fiecare, într-un format A4 cuprinzând 60 de pagini, care păstrează conținutul, identic al manuscrisului xerografiat, întocmit de autor și datat 1997. Felicitări scriitorului Nicu Vrăsmaș că are grijă ca poetul să nu fie dat uitării, aducând crâmpeie de frumos în faţa cititorilor, iar manuscrisele să prindă viaţă în cărţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]