O nouă echipă la Prefectură! Prefectul Stelian Dolha şi subprefecţii Decsei Atilla şi Lorand Toth vor depune astăzi jurământul!

Palatul Administrativ va găzdui, astăzi, ceremonia de depunere a jurământului de către prefectul și subprefecții județului Bistrița-Năsăud.  

         Guvernul a adoptat ieri hotărâri cu privire la eliberarea din funcţie a tuturor prefecţilor şi subprefecţilor din judeţele României  şi numirea de prefecţi şi subprefecţi. Astfel, au fost adoptate hotărâri privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către Stelian Dolha, respectiv a funcţiei publice de subprefect al județului Bistriţa-Năsăud de către Eugen-Dicones Curteanu.  

         Ulterior, a fost adoptată Hotărârea Guvernului privind numirea lui Nechita-Stelian Dolha în funcţia de prefect al județului Bistriţa – Năsăud, Hotărârea Guvernului privind numirea lui Toth Attila-Lorand în funcţia de subprefect al județului Bistriţa – Năsăud şi Hotărârea Guvernului privind numirea lui Décsei Atilla-Lehel în funcţia de subprefect al județului Bistriţa – Năsăud.

Prefectul Stelian Dolha este la a treia ceremonie de depunere a jurământului, în timp ce o premieră va fi pentru Decsei Atilla, nominalizarea UDMR BN, şi Lorand Toth, propunerea USR PLUS. 

Decsei Atilla are 42 ani, este președintele Organizației Județene UDMR Bistrița-Năsăud, din anul 2010. În perioada 1997-2001 și-a definitivat studiile la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, ulterior obținând și diploma de master în domeniul Științei Mediului. În 2020 a fost ales consilier județean și președinte al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Prima propunere în calitatea sa de consilier județean a fost depusă în luna decembrie 2020 prin care a venit cu inițiativa înființării unui grup tehnic pentru dezvoltarea cicloturismului în județ, grup care deja a și început lucrările.

Ca inginer șef al Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistriţa-Năsăud a acumulat experiență în activitatea specifică, aferentă Colegiului Prefectural și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, experiență care îl recomandă suplimentar pentru funcția de subprefect, pentru care a fost nominalizat.

 Lorand Toth, în vârstă de 37 de ani, este de profesie inginer constructor, fiind implicat în numeroase proiecte și lucrări. Din punct de vedere politic, este artizanul formării grupului USR Bistrița-Năsăud încă din anul 2016.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5