O nouă ediţie a concursului ,,Culorile copilăriei”
Finalul lunii ianuarie a fost marcat la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean de prima activitate din cadrul proiectului educativ ,,Culorile copilăriei", ediţia a II-a, 2013/2014 – proiect tip concurs de creație literară și plastică – domeniul cultural-artistic – susţinut de Asociaţia Pro Educaţie, cu parteneri din mai multe judeţe ale ţării, fiind propus de ISJBN pentru CAERI 2014.
Derulat şi în anul şcolar anterior, proiectul a stârnit interesul unui număr mare de participanţi, din peste 27 de judeţe ale ţării- aproximativ 350 de elevi şi 150 de cadre didactice. Prin intermediul activităților desfășurate s-a urmărit și s-a reușit încurajarea afirmării tinerelor talente în domeniul creației literare și plastice precum și sensibilizarea elevilor și o reîntoarcere spre lumea basmelor, a poveștilor, a artelor plastice, dar și a tehnologiilor moderne (utilizarea calculatorului). Proiectul educativ a avut un impact pozitiv, finalizându-se cu o expoziţie, cu un DVD şi broşura concursului ,,Culorile copilăriei”.
Calitatea lucrărilor și interesul manifestat de participanți au constituit principalele motive în demararea celei de-a doua ediţii. Iubitorii de poveşti din ciclul preprimar, primar şi gimnazial din țară vor avea de audiat, respectiv de citit basme din literatura română sau universală într-un interval de câteva luni. Creațiile literare sau plastice vor oglindi întâmplări palpitante alături de eroii preferaţi. Se doreşte creşterea continuă a numărului de participanţi din întreaga ţară, recunoaşterea acestui concurs de toţi iubitorii de literatură, şi în special de basm, atragerea de noi colaboratori şi obţinerea de fonduri pentru premierea cât mai consistentă a elevilor implicaţi. Echipa de proiect formată din cadrele didactice Szasz Carmen Valeria (coordonator), Seserman Veturia, Cristea Ileana şi Vîrtic Ecaterina este sprijinită de conducerea şcolii, dar şi de colaboratorii Lorincz Lidia, Stezar Camelia, Fodor Eugenia, Brătan Maria.
Derularea unui astfel de proiect educativ, la nivel interjudeţean sau naţional, este o şansă pentru acumularea unei noi experienţe şi implică responsabilizarea şcolii în promovarea şi îmbunătăţirea pregătirii elevilor în alegerea unui drum în viaţă, în diferenţierea aspectelor negative de cele pozitive şi chiar în alegerea unei profesii.
Activitatea proiectului este mediatizată pe siteul şcolii www.scoalagrigoresilasi.ro sau pe blogul http://culorilecopilariei2013.blogspot.ro/.
Adaugă comentariu nou