Proiectul Eu și ceilalți

O nouă generație a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare învață că dăruind vei dobândi!

Prof.Claudia Feldrihan

Sub auspiciile bucuriei, speranței și generozității  cu  care sărbătorile de iarnă ne umplu  an de an sufletele, elevii Școlii  Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”  și cei  de la Centrul de Educație Incluzivă ”Lacrima” din Bistrița au fost și de această  dată, împreună.

            Inițiat în urmă cu 13 ani, Proiectul "Eu și ceilalți-Dăruind vei dobândi", a adus  de-a lungul timpului, alături  noi generații din instituțiile școlare partenere, în acest an școlar  cei care  au  început să descifreze taina altruismului  sub îndrumarea profesorilor diriginți Livia Vodă, Rodica Tătar și Valeria Georgiu, fiind  elevii din clasele a V-a, A, B și C.Aceștia, împreună cu d-na prof. cons ed. Palalogos Melania și-au vizitat colegii de la Centrul de Educație Incluzivă ”Lacrima” reușind cu sprijinul cadrelor didactice și al prietenilor din toată instituția să  le  pună gazdelor în ghetuțe 60 de pungulițe fermecate.

            De asemenea, în cadrul proiectului, Moș Nicolae a reușit să aducă bucurie și la nivelul instituției noastre, în sufletele celor 86 de  copii cuminți-  preșcolarii din Ghinda și colegii cu posibilități financiare reduse.

            Susținuți de   echipa managerială a Școlii Gimnaziale  Ștefan cel Mare (d-na.dir. prof. Iacob Lucica Maricica, d-na.dir.adj.prof. Feldrihan Claudia) și de cea a Centrului de Educație Incluzivă ”Lacrima”,  d-na dir.prof. Cupșa Eniko, respectiv d-na prof. cons.ed.Avram Emanuela, elevii au simțit spiritul Sărbătorilor de iarnă în ritmul muzicii, al dansului și al artelor frumoase, în Sala festivă a instituției având loc și un  târg de Crăciun  de unde vizitatorii   au  plecat încărcați cu  produsele  handmade realizate de CSI Lacrima, lumânări, globuri, coronițe,  felicitări și ornamente. Acțiunea s-a încheiat cu vizita la Centrul de educație incluzivă, unde elevii  claselor a V-a și-au făcut noi prieteni.

            Valorizând relațiile de socializare și educând generozitatea, proiectul educativ și-a dovedit în timp valoarea, implicând din ce în ce mai mulți participanți care în aceste momente, mai mult decât oricând, înțeleg că numai dăruind bucurie, speranță și vise altora, devii cu adevărat OM.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5