O nouă mașină în dotarea Serviciului de Ambulanță „Filantropia Ortodoxă” Bistrița pentru pacienții dializați

GRIGORE SÂMBOAN

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță „Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud s-a îmbogățit din această săptămână cu o nouă mașină, destinată transportului pacienților dializați.

„Potrivit Ordinului Ministrului Sănătății, transportul pacienților dializați, inclusiv a celor diagnosticați cu SARS-CoV-2 sau suspecți, de la domiciliu la centrul de dializă și retur, trebuie efectuat cu ambulanțele din dotarea structurilor care efectuează transportul pacienților.

În acest sens, s-a achiziționat o nouă mașină, dotată conform normelor în vigoare, cu tub de oxigen portabil, trusă medicală extinsă și paravan de separare a spațiului dintre șofer și pacienți, pentru efectuarea transporturilor în cele mai sigure condiții”, a precizat pentru radio Renașterea președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud, preotul Marius Pintican.

În cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud funcționează de cinci ani Serviciul de Ambulanță „Filantropia Ortodoxă”. În cadrul acestuia, din anul 2018, a fost înființat Serviciul de transport dializă, pentru pacienţii care au nevoie de tratament la secția de hemodializă de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

„Se efectuează transportul pacienților de pe raza județului Bistrița-Năsăud la secția de Hemodializă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și retur, la domiciliul acestora. Transportul îl parcurgem cu 3 mașini cu 7 locuri, 1 mașină cu tracțiune 4×4 pentru zonele greu accesibile și 3 ambulanțe de tip A1/A2, echipate conform normelor în vigoare”, a arătat preotul Marius Pintican.

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud este patronată de Arhiepiscopia Clujului și, în contextul actual când pandemia adaugă și mai multă suferință în viața umanității, sporește grija față de aproapele prin serviciile medico-social-filantropice. 

Comentarii

15/11/20 12:35
Cititor

N-ar strica, toate aceste centre pentru batrani, sa fie obligate prin lege, sa-si angajeze cate un medic psihiatru, care sa consulte pacientii cu afectiuni de aceasta natura, cel putin o data pe luna, acolo ... LOCO ... sa le prescrie medicatia necesara si sa-i monitorizeze, fara sa fie nevoie sa mai fie pe la Policlinici ... si aglomerati medicii din Spitalul Judetean ...
In domeniul psihiatriei, nu xista " internarea de o zi "... majoritatea bolnavilor de acest fel sunt de netransportat, ori sunt violenti si efectiv nu ai cum sa-i " scoti " din azil, sa-i cari dupa tine pe la Policlinica... si mai te miri pe unde.
Asa, acolo pe loc, o data pe luna medicul psihiatru i-ar putea consulta, i-ar putea reevalua medical si ar fi o masura extraordinara ! Poate ca aud politrucii nostri si citesc si acest comentariu, sau cineva-i informeaza si cu privire la acest aspect...

18/11/20 10:24
Cititor

Foarte frumoasa aceasta initiativa, dar va intreb DACA ACESTE SERVICII SUNT GRATIS... ORI... TOT CONTRACOST CUM SUNT SI CELE PENTRU AZIL ? Faine aceste servicii, dar cand afli cat te costa iti si taie respiratia si te abzici de toate serviciile lor !
Cat costa aserviciile lor ... ASTA NU SPUN ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5