O SĂRBĂTOARE CREȘTINĂ LA NĂSĂUD

Duminică, 13 decembrie 2015, în Catedrala din orașul Năsăud, neîncăpătoare, un grup de colindători, din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud (14 la număr), au venit să ne colinde – dirijor și conducător de grup, prof. Viorica Rogozan, iar printre colindători s-a aflat și Lucreția Pomohaci – rapsod popular din comuna Șanț.
A fost o surpriză plăcută pentru enoriașii năsăudeni, făcută de părintele paroh Florin Rusu, o minunată atmosferă de sărbătoare, o duminică duhovnicească încărcată de frumusețe spirituală și tradiție populară prin colindele interpretate în stil vechi, duios și cald și prin portul popular țărănesc îmbrăcat de colindători.
Șănțenii la rândul lor au admirat frumusețea orașului împodobit pentru sărbătorile de iarnă, frumusețea bisericii și nu în ultimul rând, căldura cu care au fost primiți, atmosfera de liniște și pace sufletească care a stăpânit locașul sfânt în timpul săvârșirii de către cei doi preoți: Rusu Florin și Greabu Lucian, a Sfintei Liturghii.
Cuvântul de învățătură, rostit de către părintele Rusu Florin, a fost minunat, a vorbit despre virtutea bunătății, reieșită din pericopa evanghelică a Duminicii a 28-a, după Rusalii (a Sfințiilor Strămoși), Evanghelia după Sfântul Evanghelist Luca, capitolul 14, versetul 16-24, pilda celor poftiți la cină, din care s-a desprins, că a fi bun și darnic, a face bine altora, sunt fapte bune plăcute lui Dumnezeu, este de fapt o calitate deosebită a oamenilor credincioși.
Evenimentul s-a încheiat în atmosfera colindelor, iar grupul colindătorilor șănțeni, a fost invitat de către preoții parohi, la masa binecuvântată cu bucate tradiționale adecvate sărbătorilor de Crăciun.

Floarea Pleș

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]